*Nettavisen* Sport.

Rekdal vil ha Miller

GODE GAMLE DAGER: Her er publikumsyndlingene Charlie Miller og Martin Andresen i rødt. Nå er skotten på vei hjem for å bli trener

GODE GAMLE DAGER: Her er publikumsyndlingene Charlie Miller og Martin Andresen i rødt. Nå er skotten på vei hjem for å bli trener Foto: Lise Åserud/SCANPIX

Kjetil Rekdals Lierse forhandler med Charlie Miller. Skotten har nå bestått den medisinske testen og kan bli klar for belgisk fotball.

08.02.07 23:02

(iBergen.no): Miller bestod tidlig i kveld den medisinske testen. Nå er det kun det økonomiske det står på. Det er usikkert om klubbene vil komme til enighet. Miller har gjort det klart at han ønsker et godt økonomisk tilbud, men lønnsnivået i Belgia er noe lavere enn i Norge, opplyser Kjetil Rekdal. Han forteller også at Lierse utelukkende vurderer ham som sentral midtbanespiller.

- Lønnsnivået er nok litt lavere enn i Norge. Jeg skal snakke med presidenten i klubben torsdag kveld. Vi vurderer Miller utelukkende som sentral midtbanespiller, ikke på flanken slik situasjonen var i Brann, sier Rekdal.

Ifølge Rekdal må skotten signere senest fredag for å bli spilleberettiget til lagets kamp neste helg. Miller vil altså uansett ikke rekke kommende helgs kamper.

- Økonomi viktigst
Etter å ha prøvd lykken i Storbritannia uten hell har den tidligere Brann-spilleren Charlie Miller nå tatt turen til Belgia. Etter å ha trent med Lierse noen dager, sitter han nå i forhandlinger med Kjetil Rekdals klubb.

- Jeg har vært i Belgia noen dager og kommer muligens til å signere for Kjetil Rekdals klubb torsdag kveld. For meg er de økonomiske betingelsene det viktigste. Jeg er usikker på hva de kan tilby, men jeg har sagt fra om at det kommer til å stå på pengene, fortalte Miller til iBergen.no onsdag.

Kjetil Rekdal overtok Lierse som bunnlag før jul. Fortsatt er de sist, fem poeng unna kvalikplass. Hans hovedoppgave er å redde klubben fra nedrykk. Det første steget var å kvitte seg med spillere han ikke hadde bruk for, samtidig som har han jobbet med å få inn nytt blod. Én av tilvekstene kan altså være Miller.

iBergen.no kjenner til at det på et tidligere tidspunkt, før sesongen 2006 var over, har vært kontakt mellom Rekdal og Miller. Sent i høst mente Rekdal også at Robbie Winters var interessant. Grunnen til at det ikke ble gjort et reelt fremstøt på de to skottene, var at begge spillerne da var under kontrakt. Miller ble som kjent fristilt fra avtalen med Brann 31. januar. Winters valgte å fullføre det siste året i Brann.

Fristilling avgjørende

Klikk på bildet for å forstørre.


- Begge to (Miller og Winters) er veldig gode spillere. Jeg har registrert at de ønsker seg vekk, men på nåværende tidspunkt er det ikke aktuelt å hente dem. Vi har rett og slett ikke økonomi til det. På et senere tidspunkt kan det bli aktuelt. Førs må vi se hva som skjer, om situasjonen deres endrer seg. Det er lenge igjen ennå, sa Rekdal til iBergen.no da vi kontaktet ham i november i fjor.

Etter at Miller ble fristilt er situasjonen en annen. I øyeblikket sitter spiller og klubb og forhandler. Dersom en avtale går i vasken prøver Miller lykken i kanadisk fotball. Der drar han eventuelt først på mandag.

- I skotsk fotball var det ingen penger å hente. Jeg er på tampen av karrieren min og ønsker en god økonomisk avtale. Dersom det ikke går i orden med Lierse drar jeg til Toronto mandag, sier Miller til iBergen.no.

Hvilken klubb som er aktuell i Canada er foreløpig uvisst.

Dersom Miller signerer for Lierse går han gratis til klubben og blir etter det iBergen.no erfarer en av de best betalte spillerne. Spillere som ikke er under kontrakt med andre klubber kan signere for nye arbeidsgivere og spille for dem umiddelbart, selv om overgangsvinduet i det aktuelle landet ikke er åpent.

Det har ikke lyktes iBergen.no å få en kommentar fra Rekdal verken i går eller i dag.

iBergen.no følger saken.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.