RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekdal vil ha norske spillere

Foto: EPA
Sist oppdatert:
Kjetil Rekdal ble i formiddag presentert som ny Lierse-trener. Nå ser han til Norge etter forsterkninger til det belgiske bunnlaget.

LIERSE/OSLO (Nettavisen): - Alt er mulig, var budskapet Kjetil Rekdal ga det fremmøtte pressekorpset i Lierse onsdag formiddag. Han sammenlignet utfordringen med det belgiske bunnlaget med Norges sjanse til å slå Brasil i VM 1998.

Motivert for utenlandsjobb
Lierse ligger sist i den belgiske toppserien med to poeng på 13 kamper, og har hele 12 poeng opp til sikker plass, men den tidligere Vålerenga-sjefen er ikke redd for å ta på seg en utfordring av denne størrelsen.

- Jeg var motivert for en jobb i utlandet nå, og har veldig nært forhold til byen hvor min første sønn er født, sa Rekdal på dagens pressekonferanse.

Rekdal spilte seks sesonger for Lierse på begynnelsen av 90-tallet og scoret 71 mål på 181 kamper, men avviste blankt at han var aktuell som spiller igjen.

- Den tiden er forbi, men hadde det vært en mulighet for at jeg kunne komme inn og ta straffene, så hadde jeg gjort det.

Rekdal skal ha fått garantier om en «overlevelsesbonus» på om lag tre millioner kroner. Selv hevder han at den var mindre viktig for å takke ja til Lierses trenertilbud.

- Den viktigste motivasjonen var den sportslige utfordringen

Vurderer norske spillere
Som Rekdal sa til Nettavisen i går, er det behov for å forsterke spillerstallen for å kunne klare ny kontrakt i «Jupiler League». På dagens pressekonferanse antydet han selv to-tre nye spillere, gjerne med norsk bakgrunn.

- Jeg ser etter to-tre nye spillere, og skal ta en nærmere titt på det norske markedet, fortalte Rekdal uten å utdype hvilke spillere han kunne tenke å ta med seg sørover.

Rekdals første trening blir allerede i dag, onsdag klokken tre. På økta vil han få hjelp av sin nye assistenttrener David Brocken, som Rekdal i sin tid hentet inn til Vålerenga som spiller.

Rekdals første Lierse-kamp blir førstkommende lørdag, borte mot Westerlo, som ligger på sjetteplass på tabellen, 19 poeng foran Lierse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere