Gå til sidens hovedinnhold

Rekdal vil skape historie igjen

Kjetil Rekdal ble presentert for presse og supportere på Valle tirsdag ettermiddag.

VALLE: Tirsdag formiddag bekreftet Vålerenga Fotball det som hadde ligget i kortene noen dager. Kjetil Rekdal er tilbake som trener i Vålerenga. Klokken 17 ble han presentert for supportere og presse på Valle.

Klubben startet pressekonferansen med å vise en video fra Kjetil Rekdals forrige periode i klubben, som blant annet ble kronet med seriegull i 2005, før Kjetil Rekdal selv ble tatt imot med applaus i kantina på Valle.

– Det er spesielt å være tilbake. Det setter masse følelser i sving, og jeg vet det ligger en voldsomt tøff jobb foran meg her, sier Rekdal på pressekonferansen.

Gleder seg

Den nye Vålerenga-treneren sier han er glad for å havne i Vålerenga. Han gleder seg til å ta fatt på utfordringen som hovedtrener i Vålerenga igjen.

– Det å tilfredsstille supportere og alle med hjertet for Vålerenga igjen, det trigger meg veldig. Jeg vil skape ny historie og en ny suksessperiode med Vålerenga, sier Rekdal.

Den nye VIF-treneren vil gjerne gi Vålerenga suksess allerede i jubileumsåret 2013, men han er klar på at klubben har en del å ta tak i.

– Skal Vålerenga kjempe om medalje eller til og med gull, må en del ting skje. Det får vi ta de kommende ukene, sier Rekdal.

Han understreker også at han vil jobbe tett med ungdomsavdelingen i Vålerenga og flytte opp unge spillere som kan få erfaring sammen med elitespillerne.

Les også: Supporterne håper på Kjetil Rekdal

Les også: – Kom hjem, Kjetil Rekdal!

Vil få publikum tilbake

Rekdal beskriver selv Vålerenga som klubben i sitt hjerte. I tillegg til å bidra til sportslig suksess, ønsker han å skape ny entusiasme og glede rundt Vålerenga.

– Vi skal få publikum til å komme tilbake til Ullevaal, sier den ferske Vålerenga-treneren.

Han er klar på at det ikke bare er gode resultater som skal til for å få til nettopp det. Det handler også om personlighet, og Rekdal er ivrig på å vise frem en ny side av seg selv.

– Jeg har lyst til å slå i hjel mange myter rundt meg selv som person. Mange tror jeg bestandig er sint og vanskelig. Det vil jeg prøve å motbevise, sier 45-åringen.

Fansen fornøyd med Rekdal

Klansmedlem Knut Skyberg fra Ellingsrud hadde tatt med seg kona Borgny Ween til pressekonferansen på Valle. Han er etter litt betenkningstid glad for gjensynet med Kjetil Rekdal.

– Min første tanke var "Kan dette bli bra? Han forlot oss jo forrige gang". Men da jeg fikk tenkt meg litt om, vet jeg jo at han er en vinnertype. Dette kan bli veldig bra, sier Skyberg.

Nå håper han Kjetil Rekdal kan hente inn noen nye profiler til klubben – og skaper ekstra jubel hjemme hos Vålerenga-familien fra Ellingsrud. Både Knut og kona går jevnlig på kamper og i sommer skal deres datter gifte seg med en mann hun møtte på kamp på Ullevaal.

Det kan med andre ord bli ekstra mye å glede seg over for de to Vålerenga-supporterne i 2013.

Les også: Rekdal tenker ikke på Enga

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album