*Nettavisen* Sport.

Rekdal vil underholde

Foto: Gorm Kallestad/Scanpix

Det har kanskje ikke sett slik ut i sesongstarten, men Kjetil Rekdal er faktisk veldig opptatt av at Vålerenga skal underholde publikum.

VALLE HOVIN (TV 2 Nettavisen): Fjorårets seriemester har ett poeng etter to runder i årets Tippeliga, og bare scoret ett mål. Teller man opp målene i lagets åtte siste seriekamper, ender man på tre.

Teller man opp seirer i lagets åtte siste seriekamper, ender man på null.

Rosenborg i medvind
Rosenborg har fire poeng etter to kamper, scoret seks mål og er ubeseiret i seriesammenheng siden 17. september. I denne perioden har trønderne spilt sju kamper og scoret 22 mål. Vinner Rosenborg på Ullevaal søndag, er avstanden ned til seriemester Vålerenga seks poeng.

- Det er tidlig i sesongen, og vi har tapt én kamp og spilt én uavgjort. Skal vi henge med, er det viktig at vi tar poeng og helst vinner mot Rosenborg, erkjenner Kjetil Rekdal.

- Er det krise i Vålerenga hvis dere taper på søndag?

- Det er fortsatt 23 kamper igjen etter den kampen her også. Jeg tror ikke vi skal bry oss altfor mye om resultatene nå om dagen. Vi må se på hva vi holder på med, og forbedre oss, som vi gjør om dagen. Vi har hatt ytterligere framgang på trening den uka her, sier Vålerengas trener til TV 2 Nettavisen.

Flo aktuell for kamp
Den siste uka har oslolaget spilt mye 11 mot 11 på treningsfeltet.

- Vi har jobbet knallhardt med struktur både offensivt og defensivt. Og vi viste lagmessig stor framgang på én uke, fra Odd Grenland til Lyn, og klarer vi å løfte oss 15-20 prosent til, har vi en god sjanse til å slå Rosenborg, tror Rekdal.

Nå er Tore André Flo tilbake i full trening, og skadesituasjonen er ikke lenger noe Rekdal trenger å bekymre seg for.

- Jeg tror ikke Flo tåler 90 minutter, men at han er aktuell for troppen og kan få noen minutter. Vi får se – vi skal trene i morgen også. Det som er positivt med han, i likhet med mange andre, er at han er i stigende form. Det må vi ta med oss som noe veldig bra.

- Hvordan skal dere fukte måltørken?

- Vi må bli enda mer presise i det vi holder på med, enda mer tydelige og enda mer aggressive og ha større lyst til å score mål. Kanskje må vi også gi litt blaffen av og til og gå for avslutning i stedet for å overlate alt til sidemannen.

- Viktig å underholde
- Mange beskylder dere for å spille kjedelig fotball. Hvor opptatt er du som trener av at laget ditt spiller underholdende fotball?

- Det betyr veldig mye, faktisk. Vi ønsker å vinne fotballkamper ut i fra egne ferdigheter hver eneste gang. Det er krevende. Vi ønsker heller å vinne 3-2 enn 1-0. Skal du få en underholdende fotballkamp må begge lag bidra til det, hvis ikke det ene laget er så overlegent det andre at det klarer det på egen hånd. Men så stor forskjell er det ikke på lagene i Tippeligaen at ett lag kan herje med et annet. Den tiden er forbi.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.