Gå til sidens hovedinnhold

Rekdals advokat hevder treneren leder Start mot Aalesund lørdag

Saken har tatt en ytterligere vending etter at advokat Erik Flågan fastholder at Rekdal leder Start i lørdagens kamp.

-IK Start har ikke presentert noe gyldig grunnlag for å nekte Rekdal å gå på jobb. Klubbens fremgangsmåte i denne farsen er under enhver kritikk. Klubbens påstand om at arbeidsgivers styringsrett gir grunn til å nekte Rekdal å utøve sin arbeidsrett, er ikke korrekt. Styringsretten gir ingen rett til å nekte noen å gå på jobb, heter det i en fersk pressemelding lørdag.

Der står det også at Flågan er på plass i Kristiansand for å bistå Rekdal, og at sistnevnte stiller på jobb senere i dag for å lede laget i serieåpningen.

Pressemeldingen kommer under et døgn etter at Start avviste at Rekdal leder laget i serieåpningen lørdag.

Til NRK sier Starts styreleder Monica Grimstad at hun skal ha et møte med Rekdal før dagens kamp mot Aalesund. Hun vil foreløpig ikke kommentere Flågans utspill om at Rekdal nå varsler at han fremdeles planlegger å møte opp til kampen.

Les også

Start avviser at Rekdal leder laget mot Aalesund

Torsdag ble det kjent at Start har opprettet personalsak og fritatt trener Kjetil Rekdal fra alle arbeidsoppgaver.

Trenerens advokat Erik Flågan kontret med å si at Rekdal kommer til å lede laget i serieåpningen, og at de har gitt klubben beskjed om at det ikke foreligger noen arbeidsrettslig suspensjon av Rekdal, og at arbeidsmiljølovens vilkår for suspensjon ikke er oppfylt.

Start sto imidlertid på sitt, og etter et styremøte fredag kveld sendte klubben ut en pressemelding, der den gjør det klart at Rekdal ikke leder laget mot Aalesund.

«I møtet torsdag morgen var IK Start og Rekdal enige om at Rekdal inntil videre ble fritatt for arbeidsplikt. Begge parter har forholdt seg til dette. Vi registrerer nå at Rekdal under ett døgn før kampstart har endret oppfatning og har kommunisert i media at han har til hensikt å lede laget i morgendagens kamp mot Aalesund,» skriver klubben i pressemeldingen.

«Det er ikke formålstjenlig at Rekdal forbereder og leder morgendagens kamp. Det er Joey Hardarson og Andreas Jensen som har hatt de siste og viktigste forberedelsene til kampen. Det er derfor arbeidsgivers beslutning at disse to skal gjennomføre kampforberedelsene og -ledelsen i kampen mot Aalesund,»​ heter det videre.

I lørdagens pressemelding opplyses det imidlertid om at Rekdals advokat har sendt et brev til klubben hvor de opplyser om at den tidligere landslagsspilleren vil utøve sin arbeidsrett som hovedtrener som normalt.

- Det stemmer heller ikke, slik det påstås, at partene i møtet torsdag morgen ”ble enige” om at Rekdal inntil videre ble fritatt for arbeidsplikt. Rekdal ble tatt fullstendig på sengen av beskjeden om at han ikke lenger var ønsket til å lede laget inn mot serieåpningen, og IK Start sørget for å eskalere situasjonen gjennom raskt å sende ut pressemelding og innkalle til pressekonferanse, sier Flågan i pressemeldingen.

Kjetil Rekdal ledet ikke Start-laget under fredagens trening, men Flågan uttaler i pressemeldingen at 50-åringen likevel skal være fullt skikket til å ta ansvar på sidelinjen lørdag.

- At Rekdal ikke var tilstede på siste trening er også uten betydning. Mange managere og hovedtrenere, inklusive Ole Gunnar Solskjær, overlater tidvis siste trening til det øvrige støtteapparatet. Rekdal er en erfaren kampleder, kjent for sine kvaliteter som nettopp det, og er, som vi varslet IK Start i går, vel forberedt til dagens kamp.

Nettavisen har lørdag forsøkt å komme i kontakt med Starts styreleder Monica Grimstad, men har hittil ikke lyktes.

Les også

Start nekter Rekdal å lede laget i serieåpningen


Kommentarer til denne saken