Gå til sidens hovedinnhold

Rekdals advokat: - Rekdal leder Start mot Aalesund

Kjetil Rekdals advokat Erik Flågan har i dag informert styret i IK Start om at Kjetil Rekdal stiller på jobb i morgen, og vil lede laget i seriestarten mot Aalesund.

Torsdag formiddag kom nyheten om at Start hadde valgt å frita Kjetil Rekdal fra arbeidsoppgavene som klubbens hovedtrener som følge av en personalsak.

Rekdal uttalte gjennom sin advokat at han var sjokkert og overrasket. Fredag kommer beskjeden om at den rutinerte treneren likevel ikke aksepterer Starts avgjørelse. I stedet vil Rekdal stille på jobb som vanlig på lørdag.

Sendte brev til styret

- Vi har fått bedre oversikt over sakens rettslige stilling, og har i ettermiddag sendt brev til styret i IK Start, der vi opplyser at det ikke foreligger noen arbeidsrettslig suspensjon av Kjetil Rekdal. Arbeidsmiljølovens vilkår for suspensjon er heller ikke oppfylt, sier Erik Flågan i en pressemelding fredag.

- Et suspensjonsvedtak gjort i etterkant av dagens brev vil heller ikke være gyldig, og vil således ikke bli respektert. Start kan ikke under slike omstendigheter nekte Kjetil Rekdal å møte på jobb og utøve sin arbeidsrett. En utelukkelse av treneren fra sin arbeidsplass være et vesentlig kontraktsbrudd fra IK Starts side. Kjetil Rekdal er ansatt for å trene og lede Start i fotballkamper, og han møter som avtalt på jobb i god tid før seriestarten i morgen, sier Flågan videre i pressemeldingen.

Les også

The Times-spaltist om Solskjær-ansettelsen: - Ingen andre storklubber ville gjort det samme

Rekdal bekrefter videre i pressemeldingen at han vil følge advokatens råd om å gjenoppta sitt arbeid.

Nettavisen har vært i kontakt med Starts pressejef Ole Gerhard Sørensen, som henviste videre til styreleder Monica B. Grimstad.

Hun hadde ikke anledning til å prate da Nettavisen tok kontakt med henne fredag ettermdidag.

- Aldri hatt en lignende dag

Samme dag som den oppsiktsvekkende beskjeden kom, stilte Rekdal på en livepodcast i regi av VG.

Rekdal la ikke skjul på at han hadde hatt en dag helt utenom det vanlige.

– Jeg har aldri hatt en lignende dag i mitt liv, men det er lite jeg får gjort med det når jeg sitter her. Jeg fikk ikke noe forvarsel om noe som helst. Da var det bare å snu i døra og kjøre hjem etter møtet, men det er fryktelig vanskelig å prate om det, sa Rekdal fra scenen, ifølge VG.

Les også

Meningsmåling: TV 2 har de beste fotballsendingene

Den tidligere landslagskapteinen hevder han ikke vet hvorfor arbeidsgiveren hans har opprettet personalsak mot ham.

- Jeg har rett og slett ikke peiling på hva det er for noe. Jeg har fortsatt arbeidskontrakt med Start, og jeg er ikke ferdig med Start, sa Rekdal.

Start serieåpner mot Aalesund i OBOS-ligaen lørdag.

Les også

Rekdal stod på scenen timer etter sjokknyheten: - Jeg er ikke ferdig med Start

Les også

Rekdal har engasjert advokat: - Vi er avskåret fra å ta til motmæle

Les også

Start oppretter sak mot Kjetil Rekdal

Les også

Start om Rekdal-saken: - Vi kan ikke si noe

Kommentarer til denne saken