RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekdals løsning

Foto: Morten Holm (Scanpix)
Kjetil Rekdal har funnet svaret på hvorfor Vålerenga sliter.– Men dere kommer sikkert til å le når jeg sier det, advarer han.

VALLE (TV 2 Nettavisen): Det var en real blåmandag i klubblokalene til Vålerenga mandag formiddag. Etter 1-2-tapet for Fredrikstad og Kjetil Rekdals trussel om å trekke seg fra jobben som trener, var det tid for møte.

Krisemøte.

Det er et ord vi i sportspressen bruker i overkant flittig, men denne gang var det ingen tvil. Den regjerende seriemesteren ligger nede for telling. Fem poeng på seks kamper holder bare til 11. plass i 14-lagsserien – det er langt unna ambisjonene til Vålerenga.

Naivt spill?
- Det er min skyld at Vålerenga sliter, sier Kjetil Rekdal når han kommer ut fra møtet. Spillerne er på vei til treningsfeltet, mens sjefen sjøl står med rak rygg og svarer tålmodig på alle spørsmål, enkelte sågar flere ganger.

- Dere kommer sikkert til å le, men jeg mener Vålerenga har vært for offensive, legger han til.

For offensive? Det er stikk i strid med oppfatningene til både supportere og eksperter.

- Vi har spilt for naivt og for offensivt, gjentar han.

Forklaringen er som følger:

- Vi har spilt 4-3-3 med en offensiv midtbane. Det har ikke fungert, erkjenner Rekdal. Han har – som de fleste vel har fått med seg – helt rett. 23 målsjanser og fire mål på seks kamper imponerer ingen.

- Det er ikke så rart. Når man ikke evner å få til det man prøver på, ser det dårlig ut, forklarer romsdalingen.

Et skritt frem, to tilbake
Etter opprykk fra førstedivisjon og to sesonger med kniven på strupen klatret Vålerenga til sølvplass før oslolaget vant gullet i fjor. Denne sesongen ville Rekdal ta klubben et skritt videre.

- Vi har prøvd at ta spillet vårt et skritt videre, å bli mer spillende og underholdende. Vi hadde håpet og trodd at vi skulle klare det bedre, men det har gått rett i dass, konstaterer han.

Nå starter gjenoppbyggingen. Eller klatreturen opp av klosettet, om du vil. Og det vil fortsatt være Kjetil Rekdal som har ansvaret for å trene Vålerenga. Spillerne ga treneren sin støtte under mandagens krisemøte, og det samme gjorde klubbdirektør Geir Solstad.

- Jeg ble overrasket da han stilte plassen til disposisjon. Men spillerne støttet ham og vi i styret har tillit til ham, sier Solstad til TV 2 Nettavisen.

Varsler tøffere linje
Rekdal har denne vinteren trukket seg litt tilbake og overlatt mye av treningene til assistentene Petter Myhre og Harald Aabrekk. Det blir det slutt på nå. Rekdal varsler at han vil ta kommandoen tilbake, og at det vil bli merkbart for spillerne.

- Jeg skal bli tydeligere og langt tøffere overfor spillergruppen, varsler 37-åringen.

Så får vi se hvordan det går. Første utfordring er Lillestrøm førstkommende fredag. Det passer Kjetil Rekdal helt utmerket.

- Vi skal ikke snakke om seriegull når vi har fem poeng på seks kamper. Men vi kan skape spenning i Tippeligaen ved å slå Lillestrøm. Og det tror jeg vi kommer til å gjøre, avslutter Rekdal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere