RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekdals store triumf

Sist oppdatert:
Ledet av Kjetil Rekdal snudde Vålerenga 2-3 til 5-3 mot Sandefjord, og reddet plassen i Tippeligaen 2004. Like viktig er det at skipsreder John Fredriksen sletter klubbens gjeld.

Etter en høydramatisk kamp klarte Vålerenga å redde plassen i kampens fem siste minutter. Og trener Kjetil Rekdal skal ha sin store del av æren etter ett mål og en målgivende pasning.

Sletter gjelden
- Vi fikk en dårlig start, og ga bort to mål. Scoringen før pause var viktig. Men det var på tide vi hadde marginene med oss. Jeg er veldig glad på vegne av alle som har hjerte for Vålerenga, sier en lettet Rekdal til TV 2.

Mindre glade ble ikke VIF-tilhengerne (og lederne!) da speaker opplyste at at klubbens rike onkel, John Fredriksen, sletter gjelden på tett opp mot 30 millioner kroner før han forlater klubben.

- Lyst til å fortsette
Han har vært under et enormt press. Et nedrykk ville vært katastrofalt for Oslo-klubben.

- Ja, det har vært noen tøffe uker, bekrefter Rekdal, som har lyst til å fortsette som trener i klubben:

- Det står ikke på lysten. Får håpe vi får orden på økonomien, det er ikke noe moro å trene et lag der man stadig får nei eller mister spillere på grunn av pengene. Men det er slett ikke utenkelig at jeg fortsetter, sier han.

David Hanssen ble avgjørende for kampen: Han scoret den meget viktige utligningen til 3-3 like før pause, og det var han som satt inn seiersmålet til 4-3 bare fem minutter før slutt.

- Jeg har aldri kjent en så deilig følelse som etter 4-3-scoringen. Det kriblet fra tærne og helt opp i hodet, jublet Hanssen etterpå.

Nervøst hadde det vært hele veien.

- Det var en skikkelig grøsser. Jeg trodde vi hadde kontroll på 2-1, men så snudde de det til 3-2. Heldigvis fikk vi et mål før pause, sier han.

Skuffet Nordlie
Den første kampen endte 0-0. Lørdag ble kampen spilt på kunstgresset i et utsolgt Vallhall (7500 tilskuere). De fikk se en forrykende førsteomgang med hele seks mål - deriblant en kanon helt oppe i krysset fra den tidligere VIF-spilleren Fredrik Thorsen. Sandefjord hadde lenge opprykket halvveis nede i lommen, og trener Tom Nordlie var dypt skuffet etter kampen.

- Jeg greier meg fint, jeg har opplevd mye og tåler dette. Men jeg synes synd på spillerne, sier Nordlie.

Han la ikke skjul på at han ikke var spesielt imponert over kampens dommer, Jonny Ditlefsen.

- Det var forferdelig dømming. Dommeren blåste kampen i stykker. Han ga frispark for hodedueller som er helt greie selv i førstedivisjon, sier Nordlie.

Vålerenga - Sandefjord 5-3
9. min: 0-1 Trym Bergman
10. min: 1-1 Kjetil Rekdal
28.min: 2-1 Raijo Piiroja
31. min: 2-2 Trym Bergman (str)
38. min: 2-3 Fredrik Thorsen
45. min: 3-3 David Hanssen
85. min: 4-3 David Hanssen
90. min: 5-3 Jonas Krogstad

Rødt kort: Fredrik Thorsen, Sandefjord (90 min)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere