*Nettavisen* Sport.

Rekdals to geniale bytter

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX

Mens Nils Johan Semb er på trenerjakt, viser Kjetil Rekdal seg fra sin beste side.

17.05.11 11:02

AALESUND - GODSET 2-1: Serieleder Strømsgodset ledet 1-0 etter Fredrik Nordkvelles langskudd og tilskuerne i Ålesund var ikke fornøyde med det de oransjekledte presterte på banen.

Fornøyd var heller ikke Kjetil Rekdal, som fra sidelinjen konkluderte med at noe måtte gjøres. De fleste trenere venter minst til pausen med å ta spillere av banen, men Rekdal er kanskje ikke som de fleste trenere.

Han ventet i alle fall ikke.

Om lag ti minutter før pause satte Rekdal inn Sander Post og Fredrik Ulvestad i stedet for Kjell Rune Sellin og Peter Orry Larsen. Det tok ikke lang tid før 0-1 var snudd til 2-1.

- Vi startet kampen fryktelig dårlig. Det var mange som ikke kom inn i det og vi måtte gjøre to brutale bytter. Og de som kom inn, scoret, konkluderte Aalesunds trener fornøyd i et intervju med TV 2 etter kampslutt.

- Vi er det beste laget totalt sett. Vi har 10-4 i målsjanser og misser et straffespark. Seieren er fullt fortjent, la Rekdal til.

Drømmestart for Godset
Fredrik Nordkvelle (25) sendte bortelaget i ledelsen med et hardt og velplassert skudd, men Sten Grytebust skulle nok gjerne fått et nytt forsøk på å stoppe skuddet fra 25 meter.

Målet sørget for at Strømsgodset nå har scoret i 19 seriekamper på rad.

Ville Jalasto headet utenfor fra fem meter idet Adam Larsen Kwarasey var totalt feilplassert. En stor sjanse for den 25 år gamle finnen.

Larsen Kwarasey overbeviste heller ikke neste gang en Aalesund-spiller fyrte løs. Christian Myklebusts skudd ble slått rett ut i returrommet, men Michael Barrantes Rojas traff ikke mellom stengene på returen.

Den lave sola var åpenbart plagsom for Godsets 23 år gamle sisteskanse.

Aalesund fortsatte hardkjøret mot bortelaget, og Barrantes var involvert i mye. Midtveis i førsteomgangen fyrte costarikaneren løs igjen. Denne gang fra langt hold. Og igjen hadde Adam Larsen Kwarasey problemer.

Ballen landet i fanget til Godset-keeperen, men spratt rett ut igjen. Kjell Rune Sellin så plutselig en gyllen mulighet presentere seg, men Larsen Kwarasey var raskt frampå og ryddet opp selv.

Scoret etter åtte minutter
Strømsgodset var ikke i nærheten av 2-0 før det nærmet seg en halvtimes spill. Mohammed Abu skjøt fra omtrent samme hold som Nordkvelle, men denne gang reddet Grytebust.

Aalesunds trener Kjetil Rekdal gjorde som nevnt to bytter rundt ti minutter før pause. Innhoppene til Sander Post og Fredrik Ulvestad løftet Aalesund-laget.

Det tok ikke lang tid før Rekdal fikk belønning for sin taktiske justering. Sander Post stanget ballen i mål etter en corner like før pause.

Like etter pause ble Fredrik Nordkvelle tatt inne i Aalesund-feltet, men dommer Tommy Skjerven ignorerte det soleklare straffesparket.

Nordkvelle var involvert i mange av kampens nøkkelepisoder. 25-åringen reddet også Godset fra et baklengsmål etter 64 minutter, da han headet unna ballen fra sin posisjon på streken, etter at Sander Post igjen hadde dunket ballen mot mål med hodet.

Den andre innbytteren - Fredrik Ulvestad - ville åpenbart ikke være dårligere enn Post. Nok en gang var Adam Larsen Kwarasey i trøbbel. Denne gang var det ikke sola som skapte problemer, men høyreiste Post.

Godset-keeperen fikk en hånd på ballen i duell med Post, men klarte ikke å bokse den skikkelig vekk. I stedet havnet den i beina til Ulvestad, som enkelt kunne sett 2-1 inn i tomt bur.

Strømsgodset kom til kampen som serieleder, men mistet førsteplassen med dette tapet. Drammenslaget ligger likevel på samme poengsum som de andre lagene i toppen - 13.

- Gutta står på som f... helt ut. Det er jeg fornøyd med. Vi skaper også sjanser, men har litt marginer mot oss. Det var jevnt. Aalesund kanskje litt bedre enn oss, oppsummerte Godsets trener, Ronny Deila.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.