RIGA (Nettavisen): - Det er ikke tvil om at Martin er for lite på ballen til å få frem sine styrker. Den diskusjonen kommer til å leve videre fremover. Har vi plass til ham?

Denne uttalelsen om Martin Ødegaard fra Kjetil Rekdal i VGTV-studioet underveis i kampen mot Nederland har fått stor oppmerksomhet i etterkant.

Følg Norges kamp mot Latvia klokken 18.00 i vårt livesenter!

Sitatet ble oppslag i flere norske medier etter kampen, mens Ståle Solbakken også ble konfrontert med uttalelsen.

Landslagssjefen måtte flire da han på pressetreffet etter kampen på Ullevaal fikk høre utsagnet til Rekdal, før han understreket at Ødegaard er «steinsikker» på det norske laget.

Les også: Dette frykter Solbakken før den viktige landskampen: - Ikke enkelt å håndtere

Han omtalte Rekdals uttalelse som «ufin», etter å ha flyttet sin landslagskaptein inn sentralt i banen fra annenomgang etter en meget svak omgang ute til høyre før pause.

Rekdal selv mener uttalelsen både er blitt tatt ut av kontekst og til en viss grad misforstått.

- Noen tror jeg sier at Martin skal settes på benken, men det sier jeg ikke. Men har vi plass til ham, med tanke på hvilken plass og hvor? Alle er enig i at han ikke har vært i nærheten de fire-fem siste kampene på landslaget, forteller han til Nettavisen, og understreker at uttalelsene ikke var ment som kritikk mot verken Solbakken, Ødegaard eller landslaget generelt.

- Det var mer et spørsmål om hvor han skal spille for å få han best mulig.

HamKam-treneren, som påpeker at han ikke er ute etter å skape noen konflikt, kjenner godt til Solbakken og sier de to blant annet har tekstet med hverandre i kjølvannet av Nederland-kampen.

Han tar ikke landslagssjefen svar tungt, og gjentar at uttalelsen handlet om hvordan man skal benytte seg av Ødegaard på best mulig måte for landslaget.

- Hvis det er noen som tror jeg går til angrep på at Martin skal ut av laget, så er det helt feil. Det handler mer om at han er en spiller som kan gjøre det norske laget bedre, og at han kan prestere bedre.

Les også: Etter kampen gikk van Dijk bort til Haaland med klar beskjed: - Han sa «fuck it»

- 90 prosent sikker på seier mot Latvia

Den tidligere norske landslagskapteinen sier landslaget må jobbe med å knekke koden rundt hvordan Ødegaard fungerer best med flagget på brystet, og allerede lørdag får Arsenal-profilen muligheten til å vise seg fram på nytt når Norge møter Latvia borte.

Det norske laget gjennomførte siste trening på forblåste Daugava Stadium sent fredag kveld, og Ødegaard er ventet å starte kampen Norge er nødt til å vinne for fortsatt å være i en god posisjon i VM-kvalikgruppa.

Rekdal føler seg forholdsvis trygg på at oppgjøret ender med norsk seier, til tross for at han advarer mot det latviske laget som blant annet berget 3-3 borte mot Tyrkia.

- Jeg er 90 prosent sikker på at vi vinner.

Han håper på å få se Ødegaard med langt mer ballinnehav enn i kampen på Ullevaal, og er imponert over Solbakken og resten av det norske trenerteamet som grep i pausen mot Nederland.

Etter å ha lagt om til 4-5-1 fikk Norge langt mer kontroll på kampen, og var kun et stolpetreff fra Erling Braut Haaland unna å ta ledelsen i annenomgang.

- Jeg synes det var et veldig modig laguttak. Vi fikk det første målet, men så utlignet Nederland litt fort. Det sprakk litt opp til pause, før det ble justert. I annenomgang sto vi fjellstøtt, og det var et stort steg i riktig retning sammenlignet med kampene på vårparten, skryter Rekdal.

Bergersen: - Folk mener mye

Ødegaard ble utnevnt til ny norsk landslagskaptein da Stefan Johansen valgte å gi seg, og Solbakken skrøt til Nettavisen tidligere denne uken av ungguttens lederegenskaper.

Skryt får han også av landslagsassistent Kent Bergersen, som mener folk ikke ser hele bildet av Norges nummer ti.

- Folk mener mye om ham med tanke på hva de ser på banen, og han er ikke den brautende kapteinen som flyr rundt og kjefter og gestikulerer, innleder han til Nettavisen.

Han understreker imidlertid at playmakeren er en stor leder i spillertroppen, og at han blant annet beviser sin viktighet før og etter kamp på samling.

- Det kan være litt stille og rolig på spillermøtene. Vi kan ikke tre ting nedover huet på spillerne, så vi ønsker involvering, og der er Martin viktig. Vi er veldig fornøyde med hvordan han har tatt den rollen, sier han.

Er obs på Latvias styrker

Tre poeng i lørdagens kamp mot Latvia vil sette Norge i en meget god posisjon før tirsdagens hjemmekamp mot Gibraltar, hvor Norge er gigantiske favoritter

Da vil i så fall Solbakkens mannskap være med helt i toppen av gruppa før skjebnekampen borte mot Tyrkia i oktober.

Den norske landslagssjefen er imidlertid klar på at latvierne kan bli en vrien nøtt å knekke på eget gress.

Han trakk på fredagens pressekonferanse fram både spissen Vladislavs Gutkovskis og de latviske kantene som farlige angrepsvåpen, mens venstreback Birger Meling er klar på at det norske laget må angripe kampen fra start.

- Hvis vi klarer å opprettholde den samme intensiteten som vi hadde mot Nederland uten ball og klarer å ta litt mer tak og setter fart i ballen så kan det bli en fin kamp for vår del. Men vi må angripe kampen skikkelig fra start og det er viktig at vi får en god mental inngang til kampen. Det tror jeg blir det viktigste for vår del, sier han til Nettavisen.

Latvia - Norge har kampstart klokken 18.00, og kampen følger du i vårt livesenter!