Gå til sidens hovedinnhold

Rekdals viktigste kamp

Lørdag kveld kan Lierses skjebne bli avgjort. Kjetil Rekdal er optimist.

Lierse er fortsatt sist i den belgiske toppdivisjonen, men etter forrige helgs 3-1-seier over Roeselare, skiller det bare fem poeng opp til Beveren på kvalifiseringsplass.

Se tabellen i Jupiler League.

Lørdag skal Rekdal og Lierse møte nettopp Beveren.

- Det er nok min viktigste kamp så langt ja, bekrefter Lierse-treneren.

- Med seier er det bare to poeng opp, og da anser jeg sjansene våre for å overleve til 40 prosent. Blir det tap, så er vi nede i to-tre prosent igjen, mener den gamle Vålerenga-sjefen, som anslår Lierse sjanse for å overleve før helgas serierunde til omtrent tyve prosent.

Uortodoks fotball
Seks nye spillere siden han tok over like før nyttår har vært medvirkende, men først og fremst skyldes Lierses fremgang en bedre organisering og en omlegging av spillestilen.

- Vi er veldig gjennombruddshissige, og kommer mye inn i boksen til motstanderne våre. Dermed blir det også mange sjanser, og slik er det nesten ingen andre lag i Belgia som spiller, påpeker Rekdal.

Beveren ligger bare 45 minutters kjøretur fra Lier, og Rekdal håper at de ivrige Lierse-supporterne kan bidra til å gi bortelaget den ekstra støtte de trenger for å hale i land tre svært nødvendige poeng.

- Jeg tror det blir mellom fire tusen og fem tusen Lierse-supportere, og det kan hjelpe godt på, mener moldenseren.

Tror Lierse klarer seg
Selv om Lierse har ligaens verste bortestatistikk, med kun to poeng på 12 kamper, tror han kampen kan vinnes.

- Beveren har tapt sine tre siste kamper, og bare tatt fire poeng siden jul. Vi har ni poeng i samme periode, og spilte vår beste kamp for sesongen sist serierunde, da vi slo Roeselare 3-1. Vi burde faktisk ha ledet 3-0 allerede ved pause, hevder Lierse-treneren.

- Du har altså troen på at dere klarer dere?

- Ja. Det står mellom tre lag, oss, Beveren, og Lokeren. Jeg tror Beveren blir sist, fordi vi har bedre flyt og mer harmoni i laget. Det er veldig mye krangling i Beveren for tida, sier en optimistisk Kjetil Rekdal til Nettavisen, dagen før sesongens viktigste kamp.


Lørdagens kamp starter klokken 20.00, og Nettavisen kommer tilbake med reaksjoner etter kampen.

Reklame

I dag: Knalltilbud på populære turbukser