Gå til sidens hovedinnhold

Rekord-Celtic viste styrke

Med en overbevisende 3-0 seier over erkerival Rangers i "Old Firm" tok Celtic lørdag et stort skritt mot et nytt seriemesterskap i Skottland.

CELTIC - RANGERS 3-0: Celtic viste styrke, og Henning Berg og lagkameratene i Rangers ble nærmest aldri en målestokk i det som fort kan vise seg å være den avgjørende kampen om mesterskapet.

Etter den sterke 3-0-seieren er nå Celtics avstand til byrival og nummer to på tabellen Rangers hele 11 poeng.

Petrov åpnet showet

Årets spiller i Bulgaria, den talentfulle midtbanespilleren Stilian Petrov fikk æren av å skyte Celtic i ledelsen. Shota Arveladze hadde kort tid etter lederscoringen muligheten til å utligne for Rangers, men Celtic kunne gå til pause med 1-0-ledelse i bagasjen.

Etter en times spill kunne den svenske målmaskinen Henrik "Henke" Larsson økt til 2-0, men skuddet hans traff stolpen. Men like etterpå dukket Stanislav Varga opp på corner og doblet Celtics ledelse.

Alan Thomson punkterte kampen for Celtics del syv minutter før full tid da han dundret inn et frispark fra 30 meters hold bak Stefan Klos i Rangers-målet og inn i nettet.

Aldri en målestokk

Glasgow Rangers ble aldri en reell målestokk for Celtic, og selv om Alex McLeishs tropper hadde ballen mest i løpet av kampen spilte laget seg til få målsjanser.

Med maktdemostrasjonen 3-0 hjemme på Parkhead tok "The Bhoys" sin 18. strake seier i Skottlands Premier League. Det er ny rekord.

Rangers, som har både Henning Berg og Egil Østenstad på laget, vant den skotske ligatittelen på sesongens siste dag i fjor. Men denne sesongen tilhører Celtic.