RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekord-Chelsea

Chelsea, Mourinho, Lampard, Terry
Chelsea, Mourinho, Lampard, Terry (ALASTAIR GRANT / AP)
Sist oppdatert:
«Bare» et poeng i serieavslutningen var mer enn nok for nye rekorder for de suverene mesterne.

NEWCASTLE – CHELSEA 1-1: Newcastle er et av svært få lag som har klart å slå Chelsea denne sesongen, da Patrick Kluiverts mål var det som skilte de to lagene i FA-cupen i slutten av februar. Noen gjentakelse skulle det aldri bli til tross for Geremis selvmål etter en drøy halvtimes spill. Frank Lampard utlignet fra krittmerket bare to minutter etterpå, og kunne dermed sørge for nytt poeng i Chelsea-kofferten. 95 ble det dermed totalt, kun ni ligakamper uten seier, og kun 15 mål baklengs. Dermed kan Chelsea notere seg for følgende rekorder etter sin 38. seriekamp:

- Færrest baklengs i toppserien noensinne. Preston slapp bare inn 15 mål i 1888/89, men de spilte bare 22 kamper mot Chelseas 38 (Liverpools 16 baklengs på 42 kamper i 1978/79 gir likevel et bedre snitt, red. anm.)

- Flest seire i Premier League noensinne (29 mot Manchester Uniteds forrige rekord på 28)

- Flest poeng i Premier Leagues historie (95, United hadde den forrige rekorden på 92)

- Færrest avgitte poeng i Premier Leagues historie (19 mot Uniteds 23)

- Flest kamper i Premier League uten å slippe inn mål (25 mot Uniteds 24)

- Petr Cech spilte 1.024 sammenhengende minutter uten å slippe inn mål i toppdivisjonen. Den forrige rekorden tilhørte Manchester Uniteds Peter Schmeichel som spilte 694 uten å slippe inn mål. Arsenal, med forskjellige keepere, hadde klubbrekorden med 823 minutter.

- Flest kamper på rad med borteseier i toppdivisjonen (ni, mot Arsenals gamle rekord på åtte kamper)

- Chelsea har også slått sin egen klubbrekord i antall kamper på rad i serien uten tap. Den var på 27 kamper, nå har London-laget spilt 29 strake ligakamper uten tap. (Kun Manchester City slo Chelsea i årets Premier League da Nicolas Anelkas straffespark midt i oktober skilte de to lagene)

Fornøyd Mourinho
Dette var de rekordene BBC kunne nevne i forbifarten, og leter du godt finner du nok flere. José Mourinho var i alle fall fornøyd med innsatsen, både mot Newcastle og gjennom hele sesongen.

- Tidligere har jeg alltid tapt de(n) siste kampen(e) når vi har vært seriemestre i forkant, men spillerne gjorde en strålende innsats i dag. At vi kunne slå både poengrekorden og færrest baklengs-rekorden gjorde det selvfølgelig lettere å motivere spillerne.

Med eller uten Mikel, det er ting som tyder på at det skal bli vanskelig å slå dette laget også i 2005/06. Og: At Mourinho skulle slite med å motivere spillerne sine er vel det siste Chelsea-supporterne er bekymret for akkurat nå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere