*Nettavisen* Sport.

Rekord for Cech og Chelsea

Peter «den store» Schmeichels rekord er slettet. Nå har en annen Peter blitt stor. Han er tsjekkisk, spiller for Chelsea og heter Cech.

03.02.05 01:15

BLACKBURN - CHELSEA 0-1: Peter Schmeichel klarte for ti år siden å holde nullen i 737 minutter på rad i Premier League. For å matche den legendariske dansken måtte Chelseas Peter Cech unngå baklengs de første 37 minuttene av oppgjøret mot Blackburn.

Robben robbet Rovers
Og han slapp å svette de første minuttene, ligalederen var best fra start. Det tok Arjen Robben bare fem minutter å vise hvorfor han er en annen av årets stjerneskudd i Premier League. En rask kontring, høyt tempo og et venstrebeinsskudd sendte Chelsea i føringen. En avslutning Brad Friedel riktignok burde stoppet.

Bare noen minutter senere haltet Robben av banen etter å ha blitt taklet av Mokoena.

Umulige Cech
Blackburn kjempet seg inn i kampen igjen, og fikk straffespark da nye Robbie Savage ble tatt av Ferreira.

Det var da spilt 32 minutter, og Cech manglet fire små minutter på å ta rekorden.

Noen sekunder senere kunne man fastslå at ingen ting biter på Peter Cech og Chelsea: Straffen fra Dickov ble enkelt reddet av den tjekkiske superkeeperen. Hissigproppen Dickov gikk stygt til mot Cech på returen, og skapte for andre gang i kampen krangling med solid temperatur.

Dickov og John Terry fortsatte å krangle kampen ut, og ble belønnet med hvert sitt gule kort i løpet av andre omgang.

Prøvde og prøvde
Blackburn var absolutt med på notene, og nektet å gi opp. Men det må noe spesielt til for å score på dette Chelsea-laget. Det klarte aldri Morten Gamst Pedersen, som spilte hele kampen, og lagkameratene hans.

Nordmannen lyktes hvertfall i å skape tumulter på overtid. Han prøvde å heade ballen ut av Cechs arm, og fikk Gallas på nakken. Da eksploderte det noen sekunder, selvfølgelig med kruttønna Dickov sentralt plassert.

Peter den største?
Nå har Peter Cech har blitt større enn ”Peter den store” i antall minutter uten baklengs. 780 minutter er rekorden – foreløpig.

Så gjenstår det å se om han kan overgå Schmeichel i medaljer og seire på sikt. Han ser hvertfall ut til å få et Premier League-gull i samlingen snart.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.