RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Rekord-Solli imponerte i VM

Sist oppdatert:
Klar for semifinale i Barcelona.

Lavrans Solli leverte ellevte beste tid i kvalifiseringen og tok seg til semifinale på 50 meter rygg med 25,15 i svømme-VM i Barcelona lørdag. Den tiden holdt til ny nordisk rekord.

Etter en noe skuffende 100 meter, innfridde nordmannen forventningene på den halve distansen. Senere lørdag skal han svømme om en plass blant de åtte som får plass i finalen.

Brasilianeren Daniel Orzechowski var raskest i de innledende heatene med tiden 24,67. Det var 48 hundredels sekund bedre enn Sollis tid.

Spanske Aschwin Wildeboer og franskmannen Jeremy Stravius fulgte henholdsvis fem og tolv hundredeler bak Orzechowski.

For de norske jentene ble det som ventet for tøft under morgenøkten i Barcelona lørdag. Henriette Brekke ble nummer 31 på 50 meter bryst med 32,11. På 50 meter fri endte Susann Bjørnsen (26,09) på 34.-plass i kvalifiseringen.

På brystdistansen overrasket Julija Efimova med å sette verdensrekord allerede i det innledende heatet. Russeren ble klokket inn på 29,78, to hundredeler foran Jessica Hardys gamle rekord fra 2009. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere