Gå til sidens hovedinnhold

Rekorder er til for å slås

Andreas Høivolds blogg handler denne gang om European Poker Tour og Monte Carlo.

Kristiansand, 11. april 2008

I morgen starter finalen på årets EPT-sesong. Dette er turneringen alle vil vinne, både fordi premiene er kjempestore, men også fordi prestisjen er enorm.

Antallet kjente pokerspillere er også det høyeste i EPT-sesongen. Turneringen har større prestisje enn de andre turneringene også, selvsagt. Ikke bare er antallet spillere det høyeste, nivået det beste, men også spillet det mest rettferdige da antall chips er høyest og blindestrukturen best.

I fjor stilte hele 706 spillere til start. Det til da største antallet i en EPT. I Europa var det kun Irish Open som hadde hatt flere spillere (708). I år vil det kanskje bli ny rekord i antall deltakere og da også rekord med tanke på prispenger i en turnering i Europa.

Det var hele sju nordmenn i pengene i fjor, best av disse ble Kristian Kjøndal som fikk en veldig sterk fjerdeplass og sitt gjennombrudd i livepoker her. Foran han på listen var bare Gavin Griffin (USA), Marc Karam (Canada) og Søren Kongsgaard (Danmark). Andy Black og Ram Vaswani var også på finalebordet, noe som sier litt om det sterke nivået som var i fjor.

Jeg vil bli svært overrasket hvis ikke nivået også i år blir kjempehøyt. Alle toppspillere fra Europa er med. Dessuten: Tendensen med at flere amerikanere spiller vil nok ikke avta her – kanskje tvert imot da denne turneringen tidligere har vært den med flest amerikanere representert.

Selvsagt er undertegnede veldig klar for å spille, noe jeg vil gjøre på dag 1A (lørdag) kl. 13.00.

I fjor gikk det ikke bra. Jeg røyk ut på tredje siste hånden på dag 1 i en hånd jeg ikke burde ha spilt (K-10). Floppen kom jeg meg ikke bort fra da jeg hadde både flush- og straightdrag, og det gjorde heller ikke motstander som hadde floppet tress.

Jeg håper og tror at jeg vil gjøre det bedre i år. Det begynner å bli lenge siden jeg har fått et ok resultat og det merkes. Jeg er ekstremt klar for et superresultat! Jeg MÅ spille bra! Og jeg skal spille bra! Men kortene kan jeg dessverre ikke styre ...

Andreas Høivold

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser