RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekorder i kø for Lampard

Foto: Epa/Scanpix
Sist oppdatert:
Frank Lampard var strålende fornøyd etter å ha satt rekord i antall kamper på rad i Premier League. Snart tar han trolig enda en rekord - i antall scoringer.

PORTSMOUTH - CHELSEA 0-2: - Jeg er lykkelig over å ha tatt over rekorden. Det er jo en milepæl. I tillegg er jeg fornøyd med å score målet som avgjorde kampen, sa Lampard til Sky Sports etter kampen.

Den elegante midtbanespilleren spilte sin 160. kamp på rad i Premier League, som betyr at han slår David James' rekord fra 1998. Lampard har spilt samtlige ligakamper siden 30. september 2001 (da sto han over én kamp på grunn av karantene).

Toppscorer

Lampard er nå toppscorer i ligaen med 11 mål på 14 kamper, og selv om flere av dem er kommet på straffe (5) er det imponerende til å være midtbanespiller.

Dersom Lampard scorer fire mål til i løpet av sesongens siste 24 kamper, tar han faktisk enda en rekord: Antall scoringer for en midtbanespiller i én sesong. Robert Pires, Paul Scholes og Julian Joachim deler den rekorden nå, alle midtbanespillere som har scoret 14 mål i løpet av én sesong. Mye skal til om ikke Lampard legger seg foran alle disse.

Crespo skadet

Chelsea-manager Jose Mourinho var fornøyd med seieren, men fikk enda en spiller på skadelisten: Hernan Crespo. Den argentinske spissen, som gjorde 1-0-målet, måtte ut etter 38 minutter med en ryggskade.

- Vi vet ikke hvor alvorlig det er. Han fikk et hardt kne i ryggen, men vi vet ennå ikke om det bare var en smell han kan riste av seg, sa Mourinho etter kampen.

For Portsmouth fortsetter nedturen. Laget taper og taper, og denne uka fikk manager Alain Perrin sparken. Assistenten Joe Jordan ledet laget mot Chelsea.

- Jeg kom her mens Harry Redknapp var manager og liker å bruke kreftene mine på treningsfeltet. Det skal jeg fortsette med, sa Jordan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere