BODØ/GLIMT - FC ZÜRICH 2-1

BODØ (Nettavisen): Mye har handlet om Bodø/Glimts rekordsignering Patrick Berg dem siste dagene, og det kommer nok til å gjøre det en god stund til også.

Til tross for en lengre periode borte fra klubben, har han tydelig tillit hos både Kjetil Knutsen og i spillergruppa. For i kampen mot Tromsø og torsdagens Europa League-oppgjør mot FC Zürich bar 25-åringen kapteinsbindet igjen.

Ifølge hovedtrener Kjetil Knutsen var det aldri noe tema om å gjøre noe annet:

– Han kjenner klubben og vår identitet fra før, samtidig kommer han utenifra og kan se ting litt på en annen måte. Når vi står i ulike prosesser, så er det ikke alltid du ser alt. Han er en naturlig leder, og energien hans er helt fantastisk. Det var naturlig at han skulle inn i det teamet fra dag én, forteller han til Nettavisen etter seieren over de sveitsiske mesterne.

Les også: Glimt-treneren ble bekymret for det han så: – Ikke bra

Hør Nettavisens fotballpodkast under:

– Merket seg ting

Knutsen kan avsløre at det ikke tok mange dagene før Berg måtte åpne munnen, og fortelle hva han mente om det tingenes tilstand på Aspmyra.

– Han kommer inn med en ny stemme og et nytt blikk, og han har merket seg ting fra dag én. Det er blant annet at stemningen har vært litt «vi synes litt synd på oss selv», og at vi ser begrensninger enn muligheter. Vi må heller se at det er muligheter til poeng, selv om motstanderen organiserer seg på en spesifikk måte.

Da Nettavisen konfronterer midtbanemaestroen om avsløringene, utdyper han gledelig videre hva som må til i Bodø/Glimt.

– Det handler om å ikke gå inn i en offerrolle, for motspill vil man alltid møte i fotballen. Det ville nesten vært skuffende å møte et lag som ikke prøvde å ta poeng fra deg, så jeg tror det handler om å se på det som en motivasjon.

Les også: Hverdagen er snudd på hodet for Glimt-profilen: – Det verste som kunne skjedd

– Vi får muligheten til å lære av slike situasjoner, og løse spill mot lag som ligger lavt. Det er en kjempemulighet til å bli bedre, og vi har absolutt spillerne til å takle det.

Før avreisen til Ligue 1 og Frankrike, utgjorde han en kapteinsduo med Ulrik Saltnes der de delte på ansvaret. Saltnes var også en av grunnene til at de også blir en lignende ordningen denne gangen:

– Det føles naturlig å ta den rollen, også tror jeg Ulrik ønsket å få litt avlastning. Han tar på seg mye ansvar som kaptein, og det kan være tungt å bære det alene. Han hadde derfor et ønske om at jeg skulle inn i teamet igjen, også har jeg et ønske om at samtlige på banen kan bære det bindet. Det er et ønske jeg har.

Hylles av lagkamerater

Brice Wembangomo spilte en ny kjempekamp på Glimts venstreback, og er en av spillerne som ikke har vært på lag med Berg tidligere. Han er overrasket over det han har opplevd.

– Jeg har spilt mot Patrick mange ganger, så jeg kjenner jo godt til kvalitetene han har på banen. Lederegenskapene har egentlig tatt meg litt på senga, fordi han er en ganske stille og rolig type, men han er en kapteinstypet jeg hadde valgt foran alt annet. Han går foran, og tar vare på alle.

Også kapteinskollega Ulrik Saltnes sparer ikke på superlativene:

– Det er bare ni måneder siden vi gjorde dette sist, så jeg tenkte egentlig at dette var den rette måten å gjøre det på. Nå er vi tre i det teamet, med Patrick inne sammen med meg og Brede Moe. Man ser utvikling med øyne som har vært borte en stund, så det er godt å få inn litt nye impulser.

Les også: Kraftige reaksjoner mot Chelsea-eierens «all-star»-forslag

– Han har en offensivitet og en mentalitet som er et veldig godt tilskudd i gruppa. Vi har savnet Patrick, både som person og spiller, og er en landslagsspiller fra Bodø. Det er klart at han er en stor forsterkning for oss.

Søndag venter Haugesund på Aspmyra for Bodø/Glimt, før det blir en velfortjent pause under landslagsoppholdet.