Rekordmilliard på spillerkjøp

Aldri før har Premier League-klubbene punget ut så mye på januarsalget.

22.01.08 18:37

Ikke overraskende er det Chelsea som leder an med en uke igjen av overgangsvinduet.

NA24 - din næringslivsavis

Chelsea med 250 mill.
De blåkledde har punget ut med i overkant av en kvart milliard kroner for Nicolas Anelka og Branislav Ivanovic, og står for en fjerdedel av den nye rekordmilliarden.

Mens klubbene brukte 679 millioner kroner i fjor og 873 millioner i 2006, passerer de nå milliarden med et par millioner. Og enda er det flere handledager igjen.

John Williams ved Centre of Sociology of Sport ved universitetet i Leicester mener stadig bedre TV-avtaler er årsaken til veksten.

Satser på TV-milliarder
- Klubben er fornøyde med å betale disse summene fordi de regner med at TV-inntektene forblir høye, sier han til Reuters.

Den siste TV-avtalen, som varer frem til 2010, ga en vekst på to tredjedeler. Premier League dro inn 1,7 milliarder pund, vel 18,4 milliarder kroner.

Og det er ikke bare topplagene som bruker mye i transfermarkedet. Når et nedrykk kan medføre tap på opptil 540 millioner kroner, tvinges også små klubber til å satse mer.

Bunnlaget Derby har for eksempel hentet inn fem nye spillere, og cashet ut knappe 38 millioner for Robbie Savage og Emmanuel Villa. Birmingham betalte 54 millioner til Everton for James McFadden, mens Fulham har sett seg råd til å gi like mye for Watfords Marlon King.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.