*Nettavisen* Sport.

Rekordtidlig test av brostein for Edvald

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Team Sky allerede på plass i Belgia.

19.12.12 16:08

Det britiske storlaget har kastet sine øyne på brosteinsklassikerne foran 2013-sesongen.

Til nå har det resultert i tøff fysisk 12-dagers treningssamling på Mallorca i desember – i tillegg til en rekognoseringstur til Belgia midt i førjulsstria.

- Det er ganske tidlig. Jeg tror ingen andre lag er her så tidlig, men slik er tidsskjema vårt. Vi skal tilbake til Mallorca i januar, før guttene drar til Tour Down Under, sier Servais Knaven til Cycling Weekly.

Kurt: - Det er gull verdt
Sky har satt av to dager til oppholdet Kurt Asle Arvesen mener er svært viktig for den talentfulle klassikergruppen.

- For de eldste er det kanskje ikke så viktig, men det er det for de som er unge og lovende for framtiden. For dem er det gull verdt å bli kjent der. Man må vite hvilke bakker som kommer etter hverandre i de forskjellige rittene, slik at man kommer inn i bakken best mulig. Vi skal også kikke nærmere på avslutningen av Flandern rundt, sier Kurt Asle Arvesen som er med på samlingen til procycling.no.

Team Sky tar turen tilbake til området i februar for nok en rekognoseringsrunde før alvoret starter med Het Nieuwsblad og Kuurne-Brussel-Kuurne 23.-24. februar.

Knaven ny brosteinsgeneral
Etter at Steven De Jongh forlot Sky tidligere i høst, er det Knaven – som selv vant Paris-Roubaix i 2001, som har overtatt hovedansvaret foran klassikerne.

41-åringen mener det eneste riktige er å ta turen ned til Belgia – selv om den altså dukker opp på et rekordtidlig tidspunkt for Skys del.

- Man lærer mye mer når man er ute på rekognosering på trening. Vi har en ung gruppe, og ikke alle kjenner like godt til forholdene. Derfor er dette en god plan for oss.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.