RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: Lise Åserud/Scanpix)

«Rekruttlag» mot Fiorentina

Sist oppdatert:
Verdensstjernene Adrian Mutu og Christian Vieri skal stoppes av en gjeng unggutter på Lerkendal.

LERKENDAL (Nettavisen): Rosenborg har mest erfaring ute i Europa av samtlige toppklubber i Skandinavia. Det hjelper lite når halve RBK-forsvaret aldri har spilt ute blant de aller største.

Verken midtstopper Vadim Demidov (21) eller venstreback Andreas Nordvik (20) har startet én eneste europacupkamp i løpet av karrieren. Det har heller ikke RBK-keeper Rune Almenning Jarstein (23).

- Jeg har kun Tippeliga og cupkamper med Odd fra tidligere, samt to omganger med landslaget – så dette blir spennende, sier Almenning Jarstein til Nettavisen.

Ikke trygg mot Mutu
Onsdag kveld venter like fullt det italienske storlaget Fiorentina på Lerkendal. Spissparet Adrian Mutu og Christian Vieri har dominert flere europeiske ligaer i en årrekke.

Kontrasten kunne neppe vært større.

- Føler du deg trygg på at RBK kommer til å stå imot defensivt med en såpass urutinert backfirer?

- Jeg føler meg ikke trygg på noe rundt det, men jeg håper og tror at de kan klare det. Fredrik (Stoor) spiller nå blant de beste svenskene på landslaget, Demidov har spilt mye for U21 og det samme har Andreas (Nordvik) gjort. Jeg synes vi har en veldig spennende backrekke, sier trener Trond Henriksen om backfireren som kompletteres med rutinerte Bjørn Tore Kvarme i midten.

En i hvert ledd
Nevnte Kvarme, indreløper Roar Strand og angriper Steffen Iversen er de eneste «gråkællene» igjen i morgendagens RBK-utgave. Én spiller i hvert ledd, utover det må Henriksens nye generasjon vise at de er oppgaven moden.

- Vi er i et generasjonsskifte. Da får de bare hoppe ut på dypt vann, og se om de kan svømme, sier treneren.

Ventelig blir det rimelig store bølger mot Fiorentina, som går for å være blant Serie As mest angrepsvillige klubber.

- Er det din nye linje å la ungguttene få sjansen også i slike kamper?

- Nei, det er mer en sammenheng som ligger bak dette. Her skal de beste spille, enten de er 35 år eller 18. Nå har vi en ung, fremadstormende gruppe her – som ikke bare banker på døra, men som er klare for å slå den helt inn.

- Ikke overrasket
En slik filosofi har altså åpnet veien for Andreas Nordvik. Senest i fjor sommer var han lånt ut til Haugesund for å modnes som fotballspiller. Nå er han inne i varmen mot Fiorentina.

- Jeg er ikke overrasket. Men det er en viktig kamp som jeg gleder meg til å spille, sier unggutten.

- Hvor lenge har du ventet på en slik sjanse?

- Jeg har vært tålmodig og gjort mitt beste på trening. Nå får jeg endelig sjansen. Samme hvor gammel en er så får man den, bare man er god nok.

Føler trygghet
Nordvik tror at Henriksens bakgrunn som juniortrener i klubben, har sitt å si for hans filosofi som fotballtrener.

- Han har hatt mange av oss som juniorspillere. Det er viktig for oss å vite at han satser på oss. Det gir trygghet, mener han.

Også tidligere RBK-junior Per Ciljan Skjelbred (20) og unge Abdou Razack Traoré (19) starter Uefa-cupoppgjøret. Mens en annen Henriksen-disippel, Alexander Tettey (21), er ute med skade.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere