*Nettavisen* Sport.

Remen Evensen vraket seg selv til VM

Foto: Scanpix

Nå legger han opp.

20.02.12 18:21

GARDERMOEN/OSLO (Nettavisen): Mandag ble det norske laget til skiflygings-VM i Vikersund offentliggjort av landslagssjef Alexander Stöckl.

Og som tidligere meldt var det Anders Bardal, Tom Hilde, Anders Fannemel, Rune Velta og Bjørn Einar Romøren som kom med på laget til mesterskapet.

Tok til tårene
Dermed ble det også klart at verdensrekordholder Johan Remen Evensen ikke fikk hoppe VM på hjemmebane. 26-åringen har slitt voldsomt med formen hele denne sesongen.

I etterkant av VM-uttaket gjorde Remen Evensen det også klart at han nå velger å legge opp som skihopper. Det skjer med umiddelbar virkning.

- Jeg hadde en stor drøm om å kunne komme til Vikersund i VM og gjenta det jeg gjorde i fjor. Jeg var veldig innstilt på det og har jobbet beinhardt hele sommeren og vinteren, sier han.

- Men som dere sikkert har merket har ikke ting fungert. Sånn som det er i dag, så er jeg den første til å innrømme at jeg ikke er god nok. Jeg snakket med Alex (Stöckl) tidligere i vinter og han lovet meg en plass på VM-laget, men jeg vil ikke ta fra en lagkamerat som er bedre den plassen, sier han.

Det var en tydelig preget Remen Evensen som snakket på pressekonferansen mandag og etter hvert kom også tårene.

- I år har jeg jobbet mer enn noen gang, men det er ikke godt nok. Det er veldig tungt, det tyngste er egentlig å forlate gutta, og ikke få lov til å være med på tur lenger, sier han.

- Det å få hoppe på ski er noe av det jeg liker aller best. Landslaget betyr veldig mye for meg. Siden dag én har de tatt godt imot meg, forteller han.

- Er lei meg
Remen Evensen har slitt med formen hele sesongen og slik sett er det ikke uventet at 26-åringen ikke fikk en plass i troppen til Vikersund.

Landslagstrener Alexander Stöckl sa på en pressekonferanse tidligere mandag at han hadde gjort alt han kunne for å få Remen Evensen i form til VM

- Jeg er veldig lei meg på Johans vegne. Vi har prøvd alt vi kan, over sommeren og de siste ukene, for å få han klar til VM, men vi har ikke fått det til, sier Stöckl.

- Han har rett og slett ikke prestert på et høyt nok nivå. Vi sa at vi skulle stille med de beste fem, og det er de fem vi har tatt ut, sier østerrikeren.

Remen Evensen satte verdensrekord i Vikersund for rundt ett år siden, da han landet på 246,5 meter. Den rekorden får han nå ikke muligheten til å forsvare.

PS! Skiflygings-VM i Vikersund går i perioden 23. til 26. februar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag