Søndagens femte og avsluttende etappe i Tour Alsace avsluttet på Ballon d'Alsace. Den første fjelletappen i Tour de France i 1905 tok rytterne over samme stigning.

Gjennom fjelltoppens historie har Francois Faber, Eddy Merckx og senest Michael Rasmussen i 2005 vært ryttere som har kommer først over, i dag var Joker-Bianchis Stian Remme nær ved å gjøre det samme.

Remme på offensiven
Stian Remme støtet like før rytterne skulle inn i stigningen til Ballon d'Alsace. 28-åringen hadde på det meste en ledelse på ett minutt ned til neste gruppe på veien.

Da han etterhvert fikk minuttet på de andre begynte ledelsen å synke, og Remme ble kjørt inn. Men rytteren fra Fana hadde mer krutt i beina.

- Vi var på vei til å gjøre det helt store, det ble ikke det, men vi er slaget altså. Taktikken stemte og vi hadde bra kontroll, det som var dumt var at Stian havnet alene. Hadde han hatt med seg en fra Netapp og en til hadde de kjørt inn, forklarer Gino van Oudenhove.

Da utskillelsen begynte oppover legendariske Ballon d'Alsace var Remme den av Joker-Bianchi-rytterne som satt med lengst.

Den imponerende prestasjonen ga Remme en niendeplass på etappen. Remme sikret seg også en oppskutt plassering i sammendraget, før etappen var han nummer 15. Resultatlister foreligger ikke enda.

- Remme er helt sikkert nummer fem, uten at det er bekreftet, sier belgieren til procycling.no.

Vant lagkonkurransen
Gino van Oudehove kan melde om at Joker-Bianchi vant lagkonkurransen i rittet. Før etappen ledet Joker lagkonkurransen med 24 sekunder på Team Netapp.

- Taktisk sett kjørte vi veldig bra, uttaler en fornøyd sportsdirektør.

Joker-Bianchi kjørte offensivt hele dagen. Vegard Stake Laengen var med i det første bruddet som gikk.

- Sånn lagmessig er det noe av det beste vi har gjort.

- Vi fokuserer på individuelt sammenlagt, men dette er en fin bonus, sier van Oudenhove.

- Satt Saur-Sojasun i skyggen
- Vi var det beste laget i dag, vi satt Sojasun i skyggen. Satte press på den gule trøya fra første stund da vi hadde med Stake. Han ble virtuell leder og da måtte de begynne å kjøre, da kjørte de beste i sammendraget seg i hjel og det dannet seg en gruppe uten dem. Da kunne vi begynne å kjøre seg for seier, forteller van Oudenhove.

- Ulempen var at Remme ble alene, det var motvind inn mot Ballon d'Alsace så vi ble usikre om vi skulle vente eller ikke. I etterkant skulle vi kanskje ha ventet, men det nytter ikke når man er fem kilometer fra mål og det kunne hende de bak beynte å se på hverandre.

- Vi satset, men vi kan ikke si at vi tapte.

Resultater, 5. etappe
1 Wilco Keldermann (Rabobank Continental)
2 Hubert Schwab (Price-Custom Bikes)
3 Nicolas Edet (Veranda Rideau Sarthe)
4 Nicolas Schnyder (Price-Custom Bikes)
5 Fabrice Jeandesboz (Saur-Sojasun)
6 Andreas Dietziker (Team Netapp)
7 Pieter Serry (Jong Vlaanderen-Bauknecht)
8 Sibrecht Peters (Jong Vlaanderen-Bauknecht)
9 Stian Remme (Joker-Bianchi)
10 Florent Barla (A.V.C. Aix En Provence)

Sammenlagt
1 Wilco Keldermann (Rabobank Continental)
2 Hubert Schwab (Price-Custom Bikes)
3 Nicolas Edet (Veranda Rideau Sarthe)
...
6 Stian Remme (Joker Bianchi)
9 Vegard Stake Laengen (Joker Bianchi)
14 Sondre Sørtveit (Joker Bianchi)