Etter at Joker Merida kjørte strålende på de to første etappene i Mi-Août Bretonne gikk sportsdirektør Gino Van Oudenhove offensivt ut.

Joker Merida skulle prøve å vinne rittet sammenlagt. Og etter den tredje etappen virker det som en klar mulighet.

Stian Remme lå på tredjeplass før lørdagens etappe. Men det var før den dramatiske etappen, som sørget for at Plussbank Cervélo bare har en rytter igjen i rittet.

Massevelt og drittvær
- Det var litt av en etappe, begynner Gino Van Oudenhove med da procycling.no snakker med han etter etappen.

- Halve feltet var nok i bakken, vi mistet Rake og Wilmann.

Det var såpeglatt på de kuperte veiene i Bretagne.

- Det var drithardt, og regn hele dagen. Det gikk en gruppe tidlig, som fikk omtrent seks minutter. Så skjedde det en stor velt i feltet, og det var fullt kaos. Plussbank Cervélo har bare en igjen tror jeg. Etter velten ble det nesten en ny start, utdyper sportsdirektøren.

Også Stian Remme var opptatt av det dårlige været da han snakket med procycling.no.

- Det var kaos, og forferdelig vær, møkkavær. Det var regn, og dårlige og møkkete veier. Det var litt som en belgisk klassiker. Etter rittet så var det som om vi hadde badet i gjørme, sier han til procycling.no.

- Jeg fikser regn, men hater det like mye som alle andre. Men jeg psyker meg kanskje litt opp, da jeg ikke synes det er like jævlig, og i dag var det heldigvis ikke kaldt heller, legger Remme til.

Med i finalen
Van Oudenhove forteller så at det gikk en gruppe på 25 mann.

- Herifra gikk det igjen ni mann, som kjørte seg opp til teten. Her satt vi med Remme og Bugge, og disse kjørte finalen.

Tislutt ble Stian Remme nummer syv på etappen, mens Vegard Robinson Bugge, som hadde hjulpet Remme, ble nummer ti på etappen.

- Beina føltes greie, men jeg kjente gårsdagen så det var ikke 100 prosent. Jeg trives i litt lengre bakker, de vi får her er korte kneiker som man må brekke seg opp. Men det var kupert i 17 mil, og ingen flater så man merker det godt. Det vart veldig hardt, med velt, møkkavær og bakker. Det var en manndomsprøve, forteller Remme.

Van Oudenhove forteller også at rytterne var spredt overalt, og at det kom inn grupper på rundt ti mann hele tiden.

- Det var en rytter som fikk ti sekunder, men vi kjørte for trøyen. Remme og en som lå likt i sammendraget (Mark McNally) støtet litt på hverandre.

- Jeg prøvde å støte i dag opp den siste bakken, men han klarte akkurat å henge på, utdyper Remme.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Skal prøve
Men de to kom til mål sammen. Det betyr at Mark McNally leder sammendraget, på samme tid som Stian Remme. Dermed er det lagt opp til durabelig kamp på den siste etappen, søndag.

- Det gikk som vi ønsket rent taktisk. Det hadde vært kult med ledelse, men vi ser at det hadde vært vanskelig å forsvare uten Rake og Wilmann. Nå er vi i en angrepsposisjon. Lederen skal passe godt på oss. Men så er det ikke så mange å passe på lenger, da. Halve feltet er jo borte.

Mi-Août Bretonne avsluttes søndag, med nok en kupert etappe. Om Remme har det som skal til for å ta seieren gjenstår å se. Men han har i alle fall ikke gitt.

- Alt kan skje, med regn og alt sånn. Normalt skal det være vanskelig, men det er muligheter. Det er jo ikke min fordel at det er likt, men jeg skal prøve, sier Remme og legger til:

- Jeg har ikke gitt opp, jeg skal gi alt. Men det kommer litt an på løpsutviklingen, men det har vært hardt de tre første dagene, så det er ingen grunn til at det ikke skal bli det i morgen også.