Joker Merida har sakte, men sikkert fått i gang maskineriet denne sesongen.

Med seier i Rogaland GP og sterk kjøring i Glava Tour of Norway og NM, var det tydelig at det norske laget hadde noe på gang.

Det fikk de for alvor vist under Tour de Alsace.

La grunnlaget tidlig
Allerede på den første etappen kjørte laget godt, og med tre mann blant de ti beste satt de meget godt plassert før søndagens kongeetappe.

Les også:Stake Laengen kapret klatretrøyen

En stor gruppe fikk tidlig gå, uten at det norske laget var representert. Men da Christer Rake støtet seg opp til dette bruddet 3-4 mil fra mål åpnet han samtidig opp rittet fullstendig.

- Alt eksploderte og plutselig satt det igjen en gruppe med ca 25 ryttere, hvor vi hadde med Stian Remme og Vegard Stake Laengen, forteller sportsdirektør Gino Van Oudenhove.

Den gule ledertrøyen (Niels Albert) var kjørt av, så nå var sammenlagtseieren rytterne i frontgruppen skulle kjempe om.

Målgang var på toppen av den siste bakken, og allerede i bunn angrep det franske vidunderbarnet Thibaut Pinot. FDJ-rytteren som nylig fylte 21 år, ble nummer to på en etappe i selveste Criterium Dauphine i år.

Sterk laginnsats
Franskmannen skulle vise seg å være i en egen klasse opp det siste fjellet, men bak kjempet Joker-rytterne tappert.

- Vegard (Stake Laengen) satt fart på og kjørte til det bare var igjen fem ryttere i gruppen. Han var kanskje vår sterkeste i dag, men han ofret seg for Remme, som kjempet om en topplassering i sammendraget, forklarer Van Oudenhove.

Takket være Stake Laengens innsats og Remmes strålende kjøring opp det siste fjellet, var det bare russiske Nikita Novikov (og selvsagt nevnte Pinaut) som klarte å få en liten luke på Stian Remme. Den ble aldri så stor at han kunne true nordmannens sammenlagtplassering.

Dermed ble det en fantastisk flott andreplass i sammendraget for Stian Remme, omtrent minuttet bak Pinaut, som kanskje er det største franske klatretalentet i dette årtusenet.

- Det er helt konge, er Van Oudenhoves reaksjon på Remmes prestasjon.

Gleder seg til resten av sesongen
Selv om den sterke andreplassen må karakteriseres som Remmes største prestasjon noensinne, er ikke belgieren spesielt overrasket over det han så av Remme.

- Stian er ikke en rytter som vinner mange ritt, men han er veldig sterk, spesielt oppover. Han burde vært proff allerede for et par år siden.

Med ryttere som viser knallform etter en god treningsperiode ser Joker Merida frem til neste ritt, Paris-Corrèze, som starter allerede på onsdag.

PS: Til tross for at han ofret egne sjanser for å kjøre for Remme, ble Stake Laengen nummer åtte på etappen og nummer fem sammenlagt.

Resultater:
1. Thibaut Pinot (FDJ)
2. Nikita Novikov (Itera - Katusha)
3. Maxime Mederel (BigMat - Auber 93)
4. Matthieu Converset (AVC Aix-en-Provence)
5. Dmitry Ignatiev (Itera - Katusha)
6. Stian Remme (Joker - Merida)
7. Péter Kusztor (Atlas Personal)
8. Vegard Stake Laengen (Joker - Merida)
9. Romain Hardy (Bretagne - Schuller)
10. Philipp Walsleben (BKCP - Powerplus)

Sammenlagt:
1. Thibaut Pinot (FDJ)
2. Stian Remme (Joker - Merida)
3. Nikita Novikov (Itera - Katusha)
4. Maxime Mederel (BigMat - Auber 93)
5. Vegard Stake Laengen (Joker - Merida)
6. Péter Kusztor (Atlas Personal)
7. Dmitry Ignatiev (Itera - Katusha)
8. Matthieu Converset (AVC Aix-en-Provence)
9. Romain Hardy (Bretagne - Schuller)
10. Dimitri Le Boulch (BigMat - Auber 93)