Etter Rakes femteplass på den første etappen av Mi-août en Bretagne, jaktet Joker Merida nok en topplassering på den andre etappen.

Les også: - Han kjørte sinnsykt bra i dag

Og nok en gang var nordmennene langt fremme i Frankrike.

- Det var hardt og varmt, i et ganske tøft terreng. Det kom seg seks ryttere vekk i starten, og Europcar kontrollerte det på rundt to minutter, sier Gino Van Oudenhove til procycling.no.

- Fire ryttere støtet seg opp til dem, og så angrep Stian Remme og én til seg opp, med rundt tre mil igjen. Med ti kilometer igjen var avstanden på et halvt minutt.

Uhell
Bruddet holdt avstanden bakover godt, og det ble klart at de tapre kom først inn i det kuperte terrenget på slutten. Men så skjedde det som ikke skulle skje.

- Med rundt tre kilometer igjen punkterte Remme, og ni stykker gjorde opp om seieren. Stian gikk glipp av en bra plassering, og han ble jo nummer tre her i fjor.

I front var det Endura Racing-rytteren Ian Bibby som var sterkest i spurten.

Bergenseren kom inn bak feltet, men fikk samme tid.

- Det var en diskusjon med dommerne om når han punkterte, om det var 3,5, 3 eller 2,5 kilometer før mål. Men han får samme tid som feltet. Rake klatret to plasser i sammendraget, med det er nok bare på plasseringssifre.

I ettertid viste det seg imidlertid at Rake klatret opp til andreplass i sammendraget, som følge av splittelser i feltet.

Knallhard etappe
Lørdag venter en knallhard etappe i etapperittet, som avsluttes søndag. Da vil Joker Merida prøve seg på nytt.

- I morgen er det 21 bakker, og det blir nok mer enn tøft nok. Europcar kontrollerte i hele dag, men ble slitne på slutten, så det blir spennende. Lederen er sterk, men det hjelper ikke hvis han er alene. Etappen passer flere av våre ryttere bra, så vi skal prøve å vinne. Det kan også hjelpe på sammendraget.

I fjor ble Stian Remme nummer to i sammendraget, og nordmennene håper å klare nok en topplassering i år.

Resultater, 2.etappe:
1. Ian Bibby (Endura Racing)
2. Olivier Lefrançois (Armée de Terre)
3. Fabien Schmidt (Roubaix-Lille Métropole)

Sammenlagt:
1. David Veilleux (Europcar)
2. Christer Rake (Joker Merida)