Stian Remme (Joker Merida) snuste på seieren under avslutningen av årets Tour d'Alsace. Selve kremetappen var som vanlig lagt til toppen av Le Ballon d'Alsace etter 156,7 tøffe kilometer.

Det var en etappe som stort sett gikk opp og ned fra start til mål. Altså en etappeprofil som passer 30-åringen fra Fana godt. Han kom seg med i et brudd bestående av 19 mann. Blant dem satt Anthony Charteau (Europcar).

Mannen som vant klatretrøyen i Tour de France for to år siden.

- Sveitseren virket kokt
Men Remme satt ikke i bruddet for å konversere med gamle klatregeiter. Med sju kilometer til toppen, støtet han seg vekk sammen med en rytter fra Rabobank og en fra Atlas Personal-Jakroo.

Nordmannen var ingen trussel i sammendraget etter at han tapte over 15 minutter til rittleder Jonathan Tiernan-Locke i løpet av en grufull etappe tidligere i rittet. Det positive var da at sjansen økte for at han kunne jakte etappeseieren på rittets siste dag.

- Jeg kom først inn på oppløpet. Jeg ventet egentlig på at Rabobank-rytteren skulle angripe, men det angrepet kom aldri. Sveitseren virket litt kokt da vi nærmet oss toppen, så jeg følte egentlig at jeg gjorde alt riktig, forteller Remme til procycling.no.

Da spurten ble åpnet, lå de tre rytterne side ved side, og til slutt fikk Jonathan Fumeaux presset sykkelen sin foran Remmes.

Skuffet nordmann
Nordmannen måtte ta til takke med den sure andreplassen.

- Jeg blir egentlig bare skuffet, medgir Remme.

- Jeg var nærme å vinne her i fjor, og håpet at jeg skulle ta etappeseieren her i dag.

Selv om vestlendingen depper, bør det finnes trøst i hvilke ryttere han faktisk kjemper mot i det franske etapperittet. Tiernan-Locke, som vant rittet suverent i år, har en bråte tilbud med tanke på neste sesong.

Sky snuser på Tiernan-Locke
Det ryktes blant annet at 27-åringen fra Plymouth skal være på vei til Team Sky. Tidligere i år har han vunnet ritt som Tour Méditerranéen og Tour du Haut Var. I tillegg ble han nummer to bak Nairo Quintana (Movistar Team) i Vuelta a Murcia.

- Han har utviklet seg enormt. Jeg kjørte mye mot ham i fjor, men i år har han tatt helt av. Han trappet ned syklingen i et par år, og trengte nok litt tid på å komme igang igjen, men nå er han virkelig god.

Det var også Tiernan Locke som kontret på Remmes angrep under lørdagens første etappe. Da skulle rytterne gjennom en 85 kilometer lang, kupert etappe.

Tour de France-yndling
I fjor var det vidunderbarnet Thibaut Pinot som snøt Remme for seieren. Den gangen parkerte FDJ-rytteren konkurrentene opp mot Ballon d'Alsace, mens nordmannen ble nummer seks på etappen.

- Han er utrolig sterk. Det så jeg allerede i fjor. Jeg husker vi snakket om at om han ikke blir god i bakkene, kan vi legge opp hele gjengen. Jeg hadde ikke skjønt noen ting om han skulle falle av i fjellene i Tour de France eller Vueltaen, etter måten han klatret på, forteller Remme.

Han fikk da også rett. Pinot var den store åpenbaringen under årets Tour de France. Han vant den 8. etappen og ble nummer 10 sammenlagt denne sommeren.

Remme: - Skal gi jernet
Det er ikke sikkert Remme finner så mye trøst i det akkurat i dag, men både han og Reidar Borgersen har i hvert fall satt sitt preg på det franske etapperittet i uka som har godt.

Mi-Aout-Bretonne blir neste kraftprøve for 30-åringen.

- Jeg får bare prøve å kjøre enda mer offensivt. Det er bare å gi jernet. Det er noen harde etapper der nede også, men rittet passer nok ikke like godt for meg som Tour l'Alsace gjør, mener Remme.

Og da lurer du kanskje på hvilken plass Remme endte på under fjorårets utgave av Mi-Aout-Bretonne?

Han ble nummer to, selvsagt!