René Toft Hansen ferdig i håndball-VM

René Toft Hansen har spilt ferdig i håndball-VM. Lyskeskaden han pådro seg mot Norge setter ham utenfor resten av mesterskapet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

René Toft Hansen har spilt ferdig i håndball-VM. Lyskeskaden han pådro seg mot Norge setter ham utenfor resten av mesterskapet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

René Toft Hansen, som måtte ut med skade i kampen mot Norge torsdag, mister resten av håndball-VM med en lyskeskade.

18.01.19 12:56

Det opplyste Danmarks landslagssjef Nikolaj Jacobsen fredag.

– Det blir et stort tap for oss, sa Jacobsen.

– Han blir ikke klar til mer spill i denne omgang, og det er noe vi alle er veldig lei for. Han er ekstremt viktig for laget. Han er den som retter opp ting når vi gjør feil, sa landslagssjefen, som har beskrevet Hansen som krumtappen i forsvarsspillet sammen med Henrik Møllgaard.

Strekspilleren skal testes igjen for å finne skadens omfang, men det er allerede klart at det er uaktuelt med mer VM-spill.

Jacobsen har ennå ikke tatt stilling til om han henter Henrik Toft inn i troppen. Han har vært ute med skade, men strekspilleren har gjort store framskritt og skal testes senere fredag.

Også bakspilleren Nikolaj Øris ble skadd mot Norge. Han skal undersøkes nærmere for å finne ut hvor alvorlig skaden er. Det handler om en skade på baksiden av låret.

Jacobsen måtte bruke den første av sine tre utskiftningsmuligheter i troppen da Hans Lindberg ble skadd i åpningskampen. Han vil spare iallfall en av de to siste til eventuell semifinale i fall en av keeperne skulle bli skadd. Først lørdag gir han beskjed om eventuelle utskiftninger.

Danmark og Sverige innleder hovedrunden i VM med fire poeng etter å ha vunnet alle sine kamper i grunnspillet. Norge har to poeng. Danmark møter Ungarn lørdag.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag