Gå til sidens hovedinnhold

- Rennene skal gås først

Tora Berger tok vinterens fjerde seier etter utklassing på standplass. Verdenscupen sammenlagt vil hun ikke tenke på.

Tora Berger har startet sesongen på en fantastisk måte. Søndag tok hun nok en seier i fellesstarten i Pokljuka.

- Jeg synes jeg gjorde veldig mye bra i løpet av rennet. Det var vanskelige forhold på annen skyting, men det var likt for alle. Ellers var forholdene helt greie, sa Berger til NTB.

Hun åpnet på en god måte og skjøt feilfritt på første skyting.

Jenta fra Lesja gikk en god andrerunde i sporet, og kom likt inn til andre skyting sammen med Daria Domratsjeva og Miriam Gössner.

To bom
Berger måtte ut i strafferunder etter at hun bommet to ganger. Tiril Eckhoff imponerte og skjøt feilfritt på andre skyting. Hun gikk ut som nummer tre.

Etter tredje skyting var Berger imidlertid tilbake i tetkampen. Fullt hus og en sterk prestasjon på standplass gå henne ledelsen med 3,3 sekunder til tyske Miriam Gössner.

På den siste skytingen hadde 31-åringen økt forspranget. Hun levnet heller ingen tvil om hvem som skulle ta hjem seieren.

De fem blinkene ble skutt rett ned i et lynraskt tempo.

- Det har gått litt opp og ned i det siste, så jeg er veldig fornøyd med å vinne nå. Nå skal jeg ha litt hvile og trening, og så gleder jeg meg til renn over nyttår. Det er vanskelig å si noe om utfallet av verdenscupen. Rennene skal gås først, påpekte Berger til NTB.

Raskest skyting
Berger skjøt både best og raskest av samtlige og kunne gå inn til sin fjerde verdenscupseier denne sesongen. Triumfen var også hennes 20. i verdenscupen i løpet av karrieren.

Seiersmarginen i mål ble på hele 35,5 sekunder til Gössner.

Synnøve Solemdal ble nest bete norske jente som nummer 13 i mål. Solemdal skjøt totalt sju bomskudd.

Tiril Eckhoff falt betydelig nedover resultatlista med tre bom på begge de to siste skytingene. Sistnevnte endte på 19.plass, også hun med sju bom.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar