*Nettavisen* Sport.

Rennsjef: - Vi diskuterte farten

Foto: Terje Bendiksby/SCANPIX

Men Ole Gunnar Fidjestøl har så langt slitt med å få med seg de andre jurymedlemmene i Vikersund.

26.01.13 19:02

VIKERSUND (Nettavisen): Det ble aldri den hoppfesten de fremmøtte i Vikersund hadde håpet på fredag.

Michael Neumayers hopp på 227,5 meter i sitt andre prøvehopp var det lengste publikum ble vitne til, og flere måtte dermed dra skuffet hjem, etter at de hadde håpet å få se en ny verdensrekord.

Flere Nettavisen snakket med var svært kritiske til farten juryen hadde satt.

Landslagstrener Alexander Stöckl sa blant annet til Nettavisen at han synes juryen var feig.

Fidjestøl trenger flertall
Verdensmester i skiflyging fra 1988, Ole Gunnar Fidjestøl, er rennsjef og sitter i juryen sammen med Gabrijel Gros fra Slovenia og Franck Salvi fra Frankrike.

Til Nettavisen forteller Fidjestøl at han gjerne skulle ha sett lenger hopping i Vikersund. Men Nettavisen vet at nordmannen så langt har slitt med å få med seg de to andre jurymedlemmene på å gå opp på farten.

- Jeg føler at tonen i dommertårnet er veldig bra. Men vi er tre i en jury og jeg er én av de tre. Og jeg er avhengig av et flertall for å få gjort noe med farten. Men jeg må velge hvilken måte jeg skal jobbe på. Det som fører til bra resultat er å få til et bra samarbeid, sier Fidjestøl til Nettavisen.

- Ønsket du å gå opp på farten?

- Vi hadde diskusjoner på fart. Jeg følte ikke at det var dagen for de store konfrontasjonene, sier den tidligere verdensmesteren.

Dårlig stemning
Årsaken skal være at det har vært svært dårlig stemning mellom Vikersund-arrangøren og Det internasjonale skiforbundet (FIS), etter at FIS truet med å avlyse rennet fordi bakken var for stor torsdag kveld.

- Det var ikke god stemning. Vi var uenige om oppmåling og preparering av bakken. Men heldigvis så ble det løst til slutt, men jeg synes det er belastende at sånne situasjoner dukker opp, for det gir en veldig knekk på motivasjonen for oss som driver i anlegget, for vi mener vi har glimrende forhold og en glimrende bakke, sier Fidjestøl.

- Bakken på torsdag var bedre enn bakken det blir hoppet i denne helgen, men fredag så hørte jeg at Tom Hilde sa at det var glimrende forhold, så det er det vi søker. Vi ønsker at det skal være best mulig forhold, og at det skal hoppes langt og at det er sikrest mulig, sier 52-åringen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Simen Lønning/Mediehuset Nettavisen

Uenigheter
Renndirektør Walter Hofer fortalte Nettavisen fredag at han ikke har tro på verdensrekord i Vikersund. Fidjestøl ønsker ikke å mene så mye om det, men svarer følgende når Nettavisen spør han hva han synes om at renndirektøren har det som utgangspunkt:

- Det er vel hans rolle å ta det standpunktet, men jeg synes at gårsdagen viste at det er uenigheter ute og går.

Nå håper den tidligere Vikersund-hopperen på lengre hopp lørdag og søndag.

- Jeg har en formening om at bakken tåler hopp ned mot 250 meter. Målingene våres viser at det er brattere i dagens bakke på 250 meter enn hva det var på 245 meter i fjor. Og i fjor hoppet Anders Fannemel 244,5 meter, så teoretisk sett så er det mulig, sier Fidjestøl.

- Jeg kan ikke love mer fart, men jeg kan love at vi skal jobbe for å få fart som gjør at det går an å hoppe godt, sier nordmannen.

Lørdagens renn starter klokken 16.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

Annonsebilag