Nederlandske Rabobank bekreftet torsdag på sine hjemmesider at Mark Renshaw sykler der de neste to årene.

Dermed bryter han ut av det svært suksessfulle samarbeidet han har hatt med Mark Cavendish i HTC-Highroad. Det amerikanske laget blir oppløst foran neste sesong, men det var likevel ventet at «Cannonball Cav» skulle ta med seg opptrekkeren til sin nye arbeidsgiver.

Slik blir det altså ikke.

- I mange år har jeg hjulpet andre med å vinne. Nå får jeg prøve å vinne selv i noen av verdens aller største sykkelritt, forteller rytteren til Rabobanks hjemmeside.

Renshaws idé
Nederlenderne har gitt 28-åringen en sprinterrolle på laget, der ryttere som Matti Breschel og Michael Matthews allerede hever sin lønn.

Manager Erik Breukinik forteller at initiativet kom fra HTC-stjernen selv.

- Det sier mye om respekten rytteren har for laget vårt, mener nederlenderen.

Renshaw innrømmer at de trygge rammene i World Tour-laget var viktig etter at selv HTC-Highroad - verdens mestvinnende sykkellag - ikke maktet å fortsette driften etter inneværende sesong.

- Rabobank-laget er et blant de mest profesjonelle lagene og har en solid oppbygning, skryter australieren.

Alltid med i Tour de France
Laget ble stiftet i 1984 og bar den gangen navnet Kwantum. Siden den gang har laget syklet vært eneste Tour de France, og etter at sykkelverdenen innførte «divisjonssystemet», har nederlenderne alltid tilhørt det øverste nivået.

Dagens sponsor - ja, det er en bank slik navnet lyder som - har finansiert moroa siden 1996.

PS! Mark Renshaw viste for alvor fram sine kvaliteter under årets Tour of Qatar. Han vant både den 4.-etappen og rittet sammenlagt, selv om han opprinnelig reiste ned dit som opptrekker for Mark Cavendish.