RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reserven knuste alle

Sist oppdatert:
Tor Arne Hetland viste klasse, og spurtet inn til seier på lørdagens 30 kilometer.

Og for en seier det ble for nordmannen, som egentlig ikke skulle gått rennet i russiske Rybinsk. For det var egentlig Tore Ruud Hofstad som skulle stilt til start i 30 kilometeren lørdag. En forkjølelse gjorde at Hofstad måtte reise hjem fra Davos forrige helg - og hindret samme mann til å delta i de russiske vinterskoger.

Inn kom, skulle det vise seg, superreserven Tor Arne Hetland.

LES OGSÅ: Tore Ruud Hofstad fortviler

- Storveis!

- Et kanonløp. Utover i løpet begynte jeg å jobbe meg fremover - og satset alt på å være lengst mulig framme i avslutningen. Fanastisk deilig, sier seiersherren til NRK etter målpassering.

Det norske sprintesset lå lenge lurende litt bak i feltet i lørdagens renn, men kom sterkt på slutten - og var suveren i spurten.

- For en dag, dette kan ikke kalles annet enn storveis, jubler hovedleder for langrennslandslaget Ulf Morten Aune overfor Nettavisen.

Lørdag morgen vant Astrid Uhrenholdt Jacobsen kvinnenenes 15 kilometer. Og at Tor Arne Hetland følger opp i mennenes renn, faller mildt sagt i smak hos langrennsleder Aune.

- Jeg vet hvem av de som sto for den største prestasjonen, jeg. Helt rått, sier han.

Tok revansj
Hetland vant rennet med et halvt sekunds margin på finske Ville Nousiainen. Italienske Pietro Piller Cottrer ble nummer tre - 1,3 sekunder bak.

- Tor Arne var nok litt heldig med tempoet utover i løpet. Det roet seg litt etter hvert, og det tror jeg passet ham bra, sier Aune.

Forrige helg var Tor Arne Hetland uheldig i mennenes stafett i Davos, da det enste med brukket stav og femteplass. En sårt tiltrengt revansj, mener langrennslederen.

- Med seieren her beviste han at det som skjedde sist bare hadde med uflaks å gjøre - og ikke med taktiske ferdigheter. For i dag viste han virkelig taktisk kløkt, fastlår Ulf Morten Aune.

Tord Asle Gjerdalen var også lenge med i teten, men falt litt tilbake da løperne nærmet seg mål. Gjerdalen endte til slutt på niendeplass, 2,4 sekunder bak. Martin Sundsby Johnsrud ble nummer 10, 3,4 sekunder bak.

Alle resultatene finner du her (ekstern lenke).

Les flere vintersaker i Nettavisens vintersportmagasin!

Artikkelen oppdateres.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere