*Nettavisen* Sport.

Reservenes festaften

Foto: AP/Scanpix

Ikke alle kan varte opp med en reservebenk bestående av navn som Kanute og Keane. Enda færre kan skryte av to reserver som avgjør med hver sin nettkjenning.

26.02.05 21:56

TOTTENHAM – FULHAM 2-0: Førstevalgene på topp, Jermain Defoe og innlånte Mido, gjorde for så vidt det meste riktig – ja, rent bortsett fra det å score da. Tottenham presset på og presset på, Defoe kunne fort ha hatt et straffespark, mens Mido tidvis viste glimt av hva som gjorde at Roma i sin tid sikret seg hans tjenester.

Men mål ble det ikke.

Dermed fant den genierklærte nederlenderen Martin Jol ut at det var på tide å sende ut stormtroppene. Da vel halve andreomgangen var spilt, fikk Frederic Kanoute endelig sjansen, og han brukte ikke mange minuttene på å rettferdiggjøre innhoppet: Fra nesten 25 meter fikk Tottenham frispark, og malawieren skrudde ballen rundt muren og inn i det borterste hjørnet bak en overraskende stillestående Edwin Van der Sar i Fulham-målet. 1-0, og Lee Clark fikk ekstra grunn til å angre på grisetaklingen som ledde til frisparket.

Like god
Robbie Keane kom inn bare sekunder etter ledermålet, og så ingen grunn til å være noe dårligere enn sin innbytterkollega. Fulham hadde ikke skapt mange sjansene i kampen – det største Fulham-dramaet på White Heart Lane var vel helst da en illsint Andy Cole stormet ned spillertunnelen etter å ha blitt byttet ut etter en drøy time. Likevel kastet bortelaget frem det da hadde av folk i sluttsekundene i en desperat jakt på utligning, og dermed skulle nevnte Keane få all den plass han kunne drømme om.

Sekunder på overtid mottok han ballen, løp fra Luis Boa Morte og rundet Van der Sar på iskaldt vis, og irens åttende mål for sesongen var en realitet.

Mot europacupspill
Seieren var Tottenhams første derbyseier denne sesongen, og kun deres andre på 23 kamper mot London-motstand. Enda viktigere var likevel de tre poengene tok dem opp en plass på tabellen. De er nå bare fire poeng bak Liverpool på femteplass, og det begynner å lukte flyturer utenfor landegrensene for Martin Jol og hans Tottenham-spillere.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.