RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

Reservenes kveld for Liverpool

Sist oppdatert:
Toulouse ble et lett bytte for spillesugne Liverpool-reserver.

LIVERPOOL - TOULOUSE 4-0 (5-0 SAMMENLAGT):

Det skortet ikke på ryggrad hos Liverpool selv om både Jamie Carragher og Steven Gerrard manglet i tirsdagens mesterligakvalifiseringskamp mot franske Toulouse.

Mange rokeringer
Peter Crouch og Sami Hyypiä scoret hvert sitt mål, og viste manager Rafael Benitez at han har gode alternativer til Fernando Torres og nevnte Carragher. Selv om det strengt tatt skal påpekes at Crouch burde ha scoret et par mål til.

Yossi Benayoun fikk sjansen fra start sammen med debutanten Sebastian Leto, mens Alvaro Arbeloa fikk et gjensyn med sin mer vante høyrebackplass ettersom Steve Finnan for en sjelden gangs skyld startet på benken. John Arne Riise spilte hele kampen på venstrekanten.

25 minutter før slutt fikk også brasilianeren Lucas sin debut for Liverpool.

Toulouse var ikke i stand til å by Liverpool på nevneverdig motstand på Anfield. Hjemmelaget tok ledelsen før 20 minutter var spilt, etter at Dirk Kuyt la inn fra høyre og Peter Crouch på imponerende vis klarte å stokke beina og få en vanskelig ball i mål.

Sami Hyypiä stanget inn Liverpools andre mål for kvelden bare fire minutter etter pause. Den store finnen fikk stå helt alene i feltet på en corner. Toulouse manglet sine faste midtstoppere, men selv med reserver på banen hadde nok franskmennenes trener forventet bedre forsvarsspill.

Dobbel Kuyt på tampen
Fem minutter før slutt satte Kuyt inn 3-0, og på overtid kippet han inn sitt andre og Liverpools fjerde for kvelden.

6-0 eller til og med 7-0 hadde kanskje gitt et enda mer korrekt bilde av kampen, men avansementet til Mesterligaens forlokkende millioner var aldri i fare, og derfor trengte heller ikke Liverpool å sette inn sitt høyeste gir.

Det ble likevel en spesiell kveld på Anfield. Før kampen spilte Liverpool byrivalen Evertons sang til ære for Rhys Jones, 11-åringen som så tragisk ble skutt og drept i Liverpool i forrige uke. Jones var Everton-supporter, og hans familie var til stede på Anfield for å minne sønnen.

Noen timer tidligere kom også meldingen om ANtonio Puertas dødsfall fra Spania. 22-åringen, som spilte for Sevilla, døde etter hjertesvikt. Dermed ble naturlig nok også Sevillas kamp mot AEK Aten i mesterligakvalifiseringen utsatt.

Gruppene i Mesterligaen trekkes torsdag klokken 18.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere