AC MILAN - LIVERPOOL 1-2:

AC Milan måtte vinne om de skulle ha håp om avansement til sluttspillet i Champions League, og det så lyst ut da Fikayo Tomori sendte vertene i ledelsen etter en halv time.

Gleden ble derimot kortvarig, for på et ellers reservepreget Liverpool-lag, valgte Jürgen Klopp å starte med stjernespiller Mohamed Salah, og nettopp han utlignet for gjestene.

I andre omgang dukket Divock Origi opp for Liverpool, slik han ofte gjør når laget trenger mål.

- Grusomt av Milan, konstaterer The Atheltic-journalist James Pearce på Twitter.

Heller ikke TV 2s ekspertkommentator Nils Johan Semb lot seg imponere over det Milan leverte på eget gress.

- De har ikke klart å skape noe som helst i andre omgang, Milan. På sin egen hjemmebane mot et sterkt redusert Liverpool, sier han.

Seieren mot Milan gjorde Liverpool til det første engelske laget i historien til å vinne alle gruppespillskampene i Champions League.

LES OGSÅ: Messi-rekord knust av lagkameraten da PSG vant komfortabelt

Stolt Klopp

Etter kampen var den tyske Liverpool-manageren svært blid. Han begrunner laguttaket med at de ønsket å vinne kampen.

- Vi trengte friske ben. Vi trengte vilje til å spille denne kampen, som er vanskelig i dette hektiske kampprogrammet, der man alltid må være tent til neste kamp, sier Klopp til BT Sports.

Han mener laget gjennomførte en fremragende prestasjon.

- Jeg kunne ikke vært mer stolt. Det var en utrolig kamp. Jeg er så glad. Vi hadde 21 skudd, så mange situasjoner der vi spilte enestående bra, og vi forsvarte oss lidenskapelig og var godt organisert.

I et ellers reservepreget lag startet Alisson Becker, Sadio Mané og Mohamed Salah.

- Alisson ønsket desperat å spille, så det sier mye for ham. Sadio Mané og Mohamed Salah var eksepsjonelle, og hvor mye de bidro defensivt var helt enestående. Denne blandingen av friske ben og kvalitet funket veldig bra, sier Klopp.

- Pinlig

AC Milan endte helt sist i gruppen, til tross for at de topper tabellen i Serie A. TV 2s fotballekspert Morten Langli slaktet det italienske laget i studioet etter kampen.

- Det er på grensen til pinlig for Milan og for Serie A som liga. Serielederen i Italia fremstår på denne måten mot reservelaget til Liverpool, som ikke har noe å spille for, sier han.

Med seier kunne AC Milan gått videre til sluttspillet.

- Alt i potten for Milan, foran hjemmefansen, så er de det dårligste laget. De kan ikke skylde på noe som helst. Det sier kanskje litt om hvor langt de beste Premier League-lagene har stukket fra de andre.

Også TV 2s Erik Thorstvedt var enig i at Milan burde fremstå på en annen måte i den avgjørende kampen.

- Dette var på grensen til flaut, sier den tidligere målvakten.

LES OGSÅ: Regjeringen lover ingen begrensninger utendørs etter full forvirring i Fotball-Norge

Uavgjort til pause

Etter en halv time kom Zlatan Ibrahimovic til kampens første store mulighet, men svensken ble ubesluttsom innenfor sekstenmeteren, og avslutningen ble blokkert.

På den påfølgende hjørnesparket vartet AC Milan opp med en uforventet variant da ballen ble slått hardt og lavt mot første stolpe. Ballen snek seg hele veien inn til Alisson Becker, som så vidt rakk opp med hendene og sendte ballen ut i feltet.

Der sto Fikayo Tomori, som fikk en enkel jobb i å banke inn kveldens første scoring i det åpne målet.

- Den kommer brått på Alisson, men det er ikke noe strålende keeperspill, kommenterer Semb.

LES OGSÅ: Superveteranen Lunde drev rumenerne til vanvidd: - Helt fenomenal

Noen minutter senere kom det nok en scoring etter en retur, men denne gang på motsatt banehalvdel. Alex Oxlade-Chamberlain dro seg forbi et par Milan-spillere før han banket til et skudd på mål.

Mike Maignan ga retur på skuddet, og ballen endte hos målmaskinen Mohamed Salah, som sørget for balanse i regnskapet.

Origi avgjorde

I helgen avgjorde Divock Origi borte mot Wolverhampton da han scoret fire minutter på overtid. Belgieren, som tidligere har fått legendestatus i Liverpool av Jürgen Klopp, startet for det reservepregede Liverpool-laget.

Tomori mistet ballen til Sadio Mané, som satte fart og fyrte løs et skudd på Maignan. Nok en gang ble det gitt retur, og denne gang var det Origi som befant seg på riktig plass.

Dermed gjorde Origi vondt til verre for AC Milan, som måtte vinne kampen om de skulle ha mulighet til å ta seg videre til sluttspillet.

Dette var spissens første Champions League-scoring siden han punkterte finalen mot Tottenham i 2019. Siden har Origi vært på banen i 15 kamper for Liverpool i turneringen.

LES OGSÅ: Delte meninger om utenlandske investorer: - Fotball er ikke en vanlig forretning

Reservepreget

Til tross for at gruppe B ble omtalt som «dødens gruppe» før Champions League-sesongen ble sparket i gang, har Liverpool imponert og vunnet alle kampene i gruppespillet.

I en ellers jevn gruppe sikret Liverpool gruppeseieren tidlig, og i et tøft kampprogram sparte Jürgen Klopp flere av sine beste spillere på San Siro.

Fra sist seriekamp gjorde Klopp åtte bytter, men valgte å starte med Sadio Mané og Mohamed Salah. Det gjorde ingenting for Liverpool, som ble det første engelske laget i historien til å vinne alle gruppespillskampene i Champions League.

Atletico Madrid endte på 2. plass i gruppen etter å ha slått Porto, og tok seg dermed videre sammen med Liverpool.

LES OGSÅ: To nye Haaland-mål Dortmunds avskjed med Champions League