Gå til sidens hovedinnhold

- Respektløst av HamKam

Fem spillere med kontrakt for 2010 er sagt opp, samtidig som klubben henter inn nye spillere.

Arnar Førsund (23) hadde ett år igjen av kontrakten med HamKam, men står uten jobb etter at klubben sa opp avtalen i slutten av november. 23-åringen har meldt seg arbeidsledig hos NAV og er nå i ferd med å selge huset for å overleve økonomisk.

- Jeg føler meg maktesløs og dårlig behandlet. Vi fikk beskjed om at klubben ikke hadde råd til å beholde oss. Samtidig har klubben økonomi til å hente inn fem nye spillere samt å fornye avtalene med fem andre. Dette gjør HamKam uten å ta hensyn til de som har et ansettelsesforhold og er under kontrakt med klubben, forteller Førsund til VG.

HamKam rykket ned fra Tippeligaen i 2008 og falt deretter ut av Adeccoligaen i 2009. Neste sesong spiller hamarklubben i 2. divisjon.

Spillerorganisasjonen NISO reagerer på den behandlingen som Førsund, Håkan Malmström, Jon Masalin, Adem Güven og Juha Pasoja er utsatt for.

- Vi synes det er useriøst når HamKam ikke har løst forpliktelsene med eksisterende spillere før de henter inn nye. Det handler om å behandle spillere som har en arbeidskontrakt, med respekt. HamKam har ikke vist noen vilje til å finne noen løsning, sier konstituert forbundsleder Joachim Walltin.

NISO har nå bedt advokater fra LO om å se på saken.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken