Gå til sidens hovedinnhold

Retrett gir Hausken-håp

Orienteringshelt Anne Margrethe Hausken omplasseres, og kan likevel bli «Årets kvinnelige utøver».

Anne Margrethe Hausken (32) har vunnet det som tenkes kan som orienteringsløper i år, inkludert EM- og VM-gull. Likevel ble hun opprinnelig ikke nominert til utmerkelsen «Årets kvinnelige idrettsutøver», men tirsdag gjorde man retrett. Dette er pressemeldingen Idrettsforbundet sendte ut tirsdag ettermiddag:

Juryen for Idrettsgalla 2009 har besluttet at orienteringsløperen Anne Margrethe Hausken flyttes fra «Åpen klasse» til å være kandidat til «Årets kvinnelige utøver». Beslutningen er tatt på bakgrunn av at Orienteringsforbundet i ettertid har presisert sin opprinnelige innstilling.

Forbundet spilte inn Hausken som kandidat til både «Åpen Klasse» og «Årets kvinnelige utøver», uten tydelig prioritering. Også Gullklubben innstilte Hausken i «Åpen klasse».

- Etter en oppklarende runde med Orienteringsforbundet har juryen omplassert Hausken.

- Forbundet har uttrykt at de valgte en helgardering, som i praksis betyr fritt handlerom for juryen. På bakgrunn av innstillingene fra Orienteringsforbundet og Gullklubben, valgte juryen å plassere Hausken i «Åpen klasse». Etter at forbundet presiserte sin innstilling, ser juryen at det er naturlig at Hausken er kandidat i klassen «Årets kvinnelige utøver», sier Jarle Aambø, juryformann for idrettsgallaen.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget