BISLETT (Nettavisen): Amalie Iuel løp inn til tiden 55.04 på 400 meter hekk under Bislett Games torsdag kveld. Dette var hennes tredje beste tid på distansen.

Iuels personlige rekord på distansen er 54.72 sekunder, men før torsdagens løp hadde hun en bestenotering på 56.62 denne sesongen fra stevnet Boysen Memorial.

Iuel: - Utrolig deilig

27-åringen var meget godt fornøyd med egen innsats.

- Utrolig deilig å kjenne at kroppen svarer på en sånn dag. Jeg hadde vel en av de dårligste persene i heatet, så det var deilig å kjenne at man hadde noe der å gjøre og kjenne at man hadde noe å komme med. Det var gøy, sier hun til Nettavisen.

Iuel innrømmer at det er lett å få litt høye skuldre når det har vært såpass få konkurranser den siste tiden, men avslører at trener Leif Olav Alnes, som også er treneren til Karsten Warholm, gjorde sitt for å roe henne før start.

Prat med treneren

Den sterke tiden gjør at hun nå vet hun er i god rute.

- Det gjør at jeg kan senke skuldrene litt og vite at jeg er i god form, men jeg skal fortsette å legge inn gode økter og sånne ting. Leif og jeg snakket mye på oppvarmingen i dag og han sa at det så bra ut, så jeg prøvde å ha tro på det og kjenne litt på det. Det virket å stemme, det var deilig, forteller Iuel til Nettavisen.

Iuel trener sammen med Warholm og hans trener Alnes til daglig.

- Jeg har hatt mye bra backing av teamet. Vi har forberedt oss godt. Vi samlet oss i god tid før vi skulle konkurrere i dag og snakket litt om hva vi skulle gjøre. Det var deilig å kjenne på backing fra hele teamet, forteller hekkeløperen etter løpet.

Femke Bol fra Nederland vant på tiden 53,33 sekunder.

Tatt ut til Tokyo-OL

Hekkeløperen er tatt ut til sommerens OL i Tokyo og lekene i Japan er naturligvis det store målet for både 27-åringen og hennes treningskompis Karsten Warholm.

Iuel deltok også under OL i Rio for fem år siden, men den gang kom hun seg ikke videre til semifinale. Tjalve-jenta har imidlertid tatt store steg siden den gang.

Under VM i Doha i 2019 løsnet det for alvor for 27-åringen. Da vant hun sitt kvalifiseringsheat og fikk den nest beste tiden totalt i kvalifiseringen.

Det var i dette mesterskapet hun satte sin norske rekord på 54.72 sekunder.

Innrømmer tvil

I et intervju med TV 2 nylig innrømmet hekkeprofilen at hun hadde slitt med å finne den gode mesterskapsfølelsen før det løsnet i Doha. Iuel forteller i intervjuet at hun følte seg stresset og at han hun begynte å tvile på om hun var en mesterskapsløper.

- Før Doha hadde jeg begynt å tenke sånn: «Å nei, er jeg ikke en mesterskapsløper? Er jeg en sånn som choker hver gang det er noe viktig som står på spill?» Det er en veldig vond følelse å kjenne på hele tiden, sa hekkeløperen til kanalen.

Med torsdagens resultat ser det ut til at Iuel er i ferd med å finne den godfølelsen hun ønsker før det braker løs i Tokyo i sommer, i perioden 23. juli til 8. august.

De siste ukene fram mot OL handler nå om å spisse formen ytterligere.

- Det gjør at man kan senke skuldrene litt, men ikke for mye, det skal ikke være en hvilepute. Nå må jeg bare bruke tiden godt fram mot OL og gjøre det jeg kan for å ta enda et jafs, sier Iuel til Nettavisen.