Gå til sidens hovedinnhold

Rett på rumpa for Evensen

Kampen stoppet i tolvte runde.

Andreas Evensen (26) tapte lørdagens kamp mot EM-tittelholder Alexander Miskirtchian. Dommeren stoppet oppgjøret i den aller siste runden.

Trønderske Evensen gikk i gulvet for annen gang da det bare var rundt et minutt igjen av tolvte runde. Dommeren valgte da å stoppe oppgjøret og ga Miskirtchian seieren på teknisk knockout.

Evensen stilte som utfordrer i fjærvektsduellen mot den to måneder eldre Miskirtchian. Den colombianskfødte trønderen møtte en motstander som er kjent for å ha de samme styrkene i ringen.

Miskirtchian, som er født i Georgia, startet friskest. Belgieren rystet Evensen noe i en tøff første runde, men nordmannen svarte og var best i runde to. I den tredje runden startet Evensen også best. Men så ble det norske håpet sendt i gulvet av en kjapp kombinasjon fra Miskirtchian. Tittelforsvareren traff klokkerent på haken til Andreas Evensen, som måtte ta en kjapp telling. Det ga en klar 10-8-seier for mesteren i den runden.

Evensen kom seg kjapt tilbake på beina, og oppgjøret fortsatte i meget høyt tempo. Utfordreren fra Melhus var aktiv og var knepent best i de to påfølgende turene inn i ringen. Krigingen fortsatte med Evensen som den mest aktive. Miskirtchian virket mer sliten da kampen var halvveis. I runde sju var belgieren farlig nær ved å sende utfordreren i gulvet igjen. Nok en gang svarte nordmannen med å krige seg tilbake i kampen. Ifølge kommentatorene på Viasat Sport var kampen på vippen før de to siste rundene. Evensen var i ferd med å sikre seg den avsluttende runden da han måtte i gulvet igjen.

Dermed klarte ikke Evensen å kapre Det europeiske bokseforbundets EM-tittel som den fjerde nordmannen i historien. Miskirtichian beholder beltet han har hatt siden han beseiret franske Sofiane Takoucht i september 2011. (©NTB)

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget