RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Claus Fisker / NTB scanpix

Rett på rumpa for Evensen

Kampen stoppet i tolvte runde.

Andreas Evensen (26) tapte lørdagens kamp mot EM-tittelholder Alexander Miskirtchian. Dommeren stoppet oppgjøret i den aller siste runden.

Trønderske Evensen gikk i gulvet for annen gang da det bare var rundt et minutt igjen av tolvte runde. Dommeren valgte da å stoppe oppgjøret og ga Miskirtchian seieren på teknisk knockout.

Evensen stilte som utfordrer i fjærvektsduellen mot den to måneder eldre Miskirtchian. Den colombianskfødte trønderen møtte en motstander som er kjent for å ha de samme styrkene i ringen.

Miskirtchian, som er født i Georgia, startet friskest. Belgieren rystet Evensen noe i en tøff første runde, men nordmannen svarte og var best i runde to. I den tredje runden startet Evensen også best. Men så ble det norske håpet sendt i gulvet av en kjapp kombinasjon fra Miskirtchian. Tittelforsvareren traff klokkerent på haken til Andreas Evensen, som måtte ta en kjapp telling. Det ga en klar 10-8-seier for mesteren i den runden.

Evensen kom seg kjapt tilbake på beina, og oppgjøret fortsatte i meget høyt tempo. Utfordreren fra Melhus var aktiv og var knepent best i de to påfølgende turene inn i ringen. Krigingen fortsatte med Evensen som den mest aktive. Miskirtchian virket mer sliten da kampen var halvveis. I runde sju var belgieren farlig nær ved å sende utfordreren i gulvet igjen. Nok en gang svarte nordmannen med å krige seg tilbake i kampen. Ifølge kommentatorene på Viasat Sport var kampen på vippen før de to siste rundene. Evensen var i ferd med å sikre seg den avsluttende runden da han måtte i gulvet igjen.

Dermed klarte ikke Evensen å kapre Det europeiske bokseforbundets EM-tittel som den fjerde nordmannen i historien. Miskirtichian beholder beltet han har hatt siden han beseiret franske Sofiane Takoucht i september 2011. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere