*Nettavisen* Sport.

Rett til semifinale

Foto: JOE KLAMAR (Afp)

To norske jenter imponerte i bassenget.

Oslo (ANB): Katharina Stiberg og Sara Nordenstam er begge klare for semifinale på 100 meter bryst under svømme-EM i Budapest tirsdag.

Mandag kveld svømte Sara Nordenstam inn til sjetteplass i finalen på 400 meter medley – og fikk en høyst respektabel start på europamesterskapet i Ungarn. Dagen derpå var Lambertseter-jenta i bassenget på 100 meter bryst, og igjen var 27-åringen best av de norske i forsøket.

Nordenstam fosset inn til tredjeplass i sitt heat og kvalifiserte seg for kveldens semifinale med tiden 1.10,08.

Det var det all grunn til å være fornøyd med.

Offensiv start
Klar for semifinale er også Katharina Stiberg. Bjerkvik-jenta har den norske rekorden på distansen (1.07,84) – satt under langbane-VM i Roma i fjor sommer. Der ble 21-åringen til slutt nummer 17 – og misset semifinalen med noen små hundredeler.

I Budapest blir det definitivt semifinale, men Stiberg måtte se seg slått av Nordenstam i forsøket.

Ingen skal imidlertid si at Bjerkvik-jenta ikke var offensiv. De første 50 meterne gikk unna på 32,2 – nøyaktig den samme tiden som Stiberg vant nettopp 50 meter bryst på i NM nylig.

På den siste lengden straffet den tøffe åpningen seg – og Stiberg måtte nøye seg med 1.10,36. Det var forsøksheatenes 15. beste tid.

Dansk gullhåp
Nordenstam var nummer 12. Dermed skal begge de norske jentene få jobbe hardt for å kapre en av de åtte plassene i finalen, men umulig er det ikke.

Raskest av samtlige i forsøkene var danske Rikke Møller Pedersen. 1.07,78 var bare to tideler bak mesterskapsrekorden – og danskene har et stort gullhåp i det 21-årige supertalentet.

Siste norske utøver i EM-bassenget i Budapest tirsdag formiddag var 20 år gamle Cecilie Waage Johannessen. Bergensjenta åpnet EM med forsøk på 100 meter fri, men 56,66 holdt ikke til plass i semifinalene. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.