Gå til sidens hovedinnhold

Rett ut etter praktkamp

Det hjelper ikke at Mads Dahm (19) og Kim André Madsen (19) stoppet LSKs stjernespisser.

LYN-LILLESTRØM 1-0:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): - Vår faste stopperduo Tommy Berntsen og Indridi Sigurdsson er tilbake etter karantene neste kamp, og da starter de, bekrefter Lyn-trener Henning Berg til Nettavisen.

Det betyr retur til 2. divisjon for 19-åringene Dahm og Madsen – etter at de søndag beviste at de holder nivået også i Tippeligaen.

- De må glede seg over mulighetene de får, sier Berg.

- Du er aldri sikker når du kaster spillere inn slik, men de leverte en veldig, veldig bra kamp. Dette var også en kamp som passet dem, spissene til Lillestrøm er den rette typen å spille mot for dem, siden de også er duellspillere, legger han til.

Fjerde- og femtevalg
Dahm og Madsen er nok i øyeblikket Lyns fjerde- og femtevalg på stopperplass, og er vanligvis stopperparet til Lyns andrelag i 2. divisjon.

Veteranen Tommy Berntsen (34) og islendingen Indridi Sigurdsson (26) er faste i oppstillingen til førstelaget, mens millionkjøpet Christian Brink er et naturlig tredjevalg skadefri.

- Det er greit å spille i 2. divisjon. Det er god trening for oss, sier svære Mads Dahm til Nettavisen.

258065

Han gledet seg over å møte Olivier Occean igjen, siden han også møtte kanadieren da Lyn tapte 4-0 mot Lillestrøm hjemme i fjor høst.

- Occean er den sterkeste og tøffeste spissen jeg har spilt mot, og det var veldig tøft i dag også. Men det var godt å få revansje, gliser Dahm.

Han fikk for øvrig en massiv pipekonsert fra Kanarifansen da han lå nede med krampe like foran dem i andre omgang.

Dahm har kontrakt med Lyn ut 2010. Makker Kim André Madsen har vært utlånt til Nybergsund tidligere denne sesongen, og har bare kontrakt ut sesongen. Henning Berg sier klubben er interessert i å forlenge.

- Klubben vil gjerne signere en ny kontrakt med ham, men han må selv vurdere i forhold til mulighetene for å få spilletid, sier Berg til Nettavisen.

Feil annullering
Selv om Dahm taklet Occean meget bra, burde det faktisk blitt Occean-mål på Ullevaal. Et feilaktig annullert mål for offside irriterte Lillestrøm og fikk Henning Berg til å innrømme at Lyn var litt heldige.

- I perioder er vi gode, men vi mangler litt presisjon i dag. Likevel har vi bra innsats og bra lagmoral, og med en snittalder på 23,6 år synes jeg det er bra av gutta å håndtere et rutinert og fysisk sterkt Lillestrøm-lag, sier Berg.

Kampens eneste mål kom da Lyns kjappe spisser kom alene mot Lillestrøms stoppere, og på en flott assist fra Kim Holmen kunne nesten ikke Espen Hoff unngå å score.

Lillestrøm hadde flere fete sjanser, og både Steinar Pedersen, Simen Brenne og nevnte Occean kunne sørget for mål til gjestene. I stedet ble det slutt på seiersrekken og muligens fortsatt nervøse blikk bakover på tabellen, ikke offensive blikk fremover.

Lyn ligger derimot på fjerdeplass, og sørget for at to strake tap ikke ble tre og dermed en tapsrekke.

PS! Lyns Theodor Elmar Bjarnason fikk sitt tredje gule kort for sesongen, og må stå over kampen mot serieleder Stabæk 24. august.

Gå til sportsforsiden!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken