RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Retten avviste BALCOs krav

Foto: EPA/Scanpix
Sist oppdatert:
En amerikansk domstol avviste begjæringene om å droppe tiltalene mot dopinglaboratoriet BALCO. Retten beordret likevel en granskning av myndighetenes framgangsmåte i etterforskningen.

Victor Conte, direktøren i BALCO-laboratoriet sør for San Francisco, ba retten om å droppe tiltalene mot ham på grunnlag av «skandaløs opptreden av myndighetene». Dette ble imidlertid avvist av dommer Susan Illston, melder Reuters.

Conte er sammen med Greg Anderson, baseballstjernen Barry Bonds personlige trener, og to andre tiltalt for å ha distribuert steroider til en rekke idrettsstjerner.

Dommer Susan Illston tok forsvarernes side på et annet punkt, da hun beordret en granskning av hvorvidt Victor Conte fikk en kopi av ransakingsordren før laboratoriet ble ransaket i september 2003.

I en avisartikkel og et tv-intervju tidligere i desember innrømmet Conte at han har forsynt flere idrettsstjerner med steroider, og at han satte opp et dopingprogram for OL-mester Marion Jones.

Dette benekter Marion Jones. Hun har saksøkt Conte for hans uttalelser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere