*Nettavisen* Sport.

Retzius satte norsk rekord i stavsprang under lag-EM

REKORDKVINNE: Lene Retzius forbedret den norske rekorden i stavsprang under lag-EM i Sandnes søndag.

REKORDKVINNE: Lene Retzius forbedret den norske rekorden i stavsprang under lag-EM i Sandnes søndag. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

Stavhopper Lene Retzius slo sin egen bestentoering under lag-EM i friidrett.

11.08.19 14:34

Lene Retzius satte norsk rekord med 4,51 meter i stavkonkurransen under lag-EM i Sandnes søndag. Det holdt til andreplass i konkurransen.

Retzius hadde selv den forrige rekorden, men forbedret den med én centimeter i Sandnes. Den forrige bestenoteringen hadde BUL-utøveren satt i mai i fjor.

- Det er fortsatt tekniske detaljer som må jobbes med, men nå er jeg bare så glad for den oppturen og den ene centimeteren, sa Retzius til NRK etter rekordhoppet.

Iryna Zjuk fra Hviterussland vant med 4,56, mens nederlandske Killiana Heymans ble nummer tre med 4,46 meter.

På grunn av dårlig vær ble stavkonkurransen avholdt i Sandneshallen. Også herrenes stavkonkurranse vil finne sted samme sted senere søndag. Der skal Sondre Guttormsen kjempe med de norske fargene på brystet.

Grøvdal mislyktes

På 1500 meter for kvinner holdt feltet lav fart fram til det gjensto én runde. Da skrudde feltet opp tempoet, men Karoline Bjerkeli Grøvdal klarte ikke komme seg i posisjon i tide.

Dermed havnet Grøvdal på etterskudd og løp inn til åttendeplass på 4.53,78.

- Det ble veldig sperret inne en periode, jeg kom ikke ut av den klynga før de begynte å gir om. Da var jeg innesperret og måtte gå ytterkant. Det var en rotete 1500 meter, jeg fikk liksom aldri startet. Det var litt dårlig taktisk, sa 1500-meterløperen til NRK.

Utenfor pallen

Isabelle Pedersen løp inn til fjerdeplass på 100 meter hekk.

Pedersen kom inn 0,47 sekunder bak Nadine Visser fra Nederland som vant på 12,98. Elvira Herman (Hviterussland) og Luca Kozak (Ungarn) tok andre- og tredjeplass.

Fjerdeplass ble det også på Vladimir Vukicevic på 110 meter hekk, mens Markus Einan ble nummer åtte på 800 meter for menn.

Senere søndag skal blant annet Henrik Ingebrigtsen i aksjon på 3000 meter.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.