*Nettavisen* Sport.

Reuters: OL-arrangøren ser på mulighetene for utsettelse

OL?: Sommer-OL skal etter planen arrangeres i Tokyo mellom 24. juli og 9. august.

OL?: Sommer-OL skal etter planen arrangeres i Tokyo mellom 24. juli og 9. august. Foto: Eugene Hoshiko / AP (NTB scanpix)

Tross klare meldinger om at sommer-OL i Tokyo skal gå som planlagt, skal arrangørene ha begynt å se på mulighetene for å utsette mesterskapet.

22.03.20 09:44

Det forteller to anonyme kilder tett på OL-organisasjonskomiteen i Tokyo til nyhetsbyrået Reuters.

– Omsider har vi blitt bedt om å lage flere scenarioer i tilfelle en utsettelse. Vi arbeider med å lage alternative planer – plan B, C og D, og ser på forskjellige utsatte tidshorisonter, sier en av kildene.

Les også: Gjert forberedt på å gjøre endringer: - Kan ikke dundre på i et halvt år i håp om at det skal bli en konkurranse i andre enden

OL skal etter planen vare fra 24. juli til 9. august i Tokyo. Likevel har den pågående viruspandemien skapt frykt for at lekene ikke vil gå som planlagt.

Den internasjonale olympiske komité (IOC) har tidligere uttalt at det tittes på alternativer, men har fremholdt at det er for tidlig å utsette.

Les også: IOC-president Bach insisterer på at OL ikke blir utsatt

– Vi vurderer flere scenarioer. Men vi er i en annen situasjon enn mange andre idretter eller profesjonelle ligaer med tanke på at vi er over fire måneder unna lekene. Vi snakker om slutten av juli, sa IOC-president Thomas Bach til New York Times torsdag.

Norges idrettsforbund (NIF) har bedt om at OL ikke gjennomføres før koronapandemien er under kontroll. Det ble gjort klart i et brev fra NIF til IOC-president Bach fredag.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.