Gå til sidens hovedinnhold

Revansje for fjorårets syndebukk

I fjor ble Hans Åge Yndestad syndebukk da TIL tapte for Lyn. I år revansjerte han seg ved å bli matchvinner.

TROMSØ - LYN 2-1:

TROMSØ (Nettavisen): I fjor var det Lyn som hentet en 2-1-seier i Ishavsbyen – i et oppgjør som ble enklere for Oslo-laget etter at Yndestad like før pause kalte dommer Espen Berntsen for ei ape – og ble gitt marsjordre.

I år fikk Yndestad spille lenge nok til å score det avgjørende 2-0-målet for Tromsø.

Besto eksamen
– Å vinne i dag var deilig. Nå har vi 30 poeng, kan begrave nedrykksspøkelset og se oppover tabellen, konstaterer matchvinner Yndestad, som halvveis i andre omgang kunne lure seg mellom Lyn-forsvarerne og viderebefordre det lange utspillet fra TIL-keeper Sead Ramovic i mål.

– Nå kan vi ikke rykke ned. I stedet kan vi kjempe om femte-sjetteplass. Kanskje til og med fjerdeplassen, sier Yndestad optimistisk.

For i Tromsø råder optimismen nå. Og selv om ikke kampen mot Lyn var noen festforestilling, var den viktig nok for hjemmelaget.

– Dette var en eksamen for oss, og den besto vi, mener TIL-kaptein Sigurd Rushfeldt.

– Vi spilte en kjempekamp forrige helg mot Lillestrøm, men har hatt en dårlig uvane med å «senke» oss etter gode prestasjoner. Vi har vært for umodne til å klare å bære forventningspress, så derfor var kampen mot Lyn veldig viktig for oss, sier han.

190915

Trives som servitør
Den gamle storscoreren var høyst delaktig i den første scoringen til Tromsø – som var av det lekre slaget; Rushfeldt flikket ballen nydelig fra til en ivrig Morten Moldskred på gjennomløp – som iskaldt la ballen forbi Lyn-keeper Eddie Gustafsson.

Etter at Ole Martin Årst ble solgt til Start og erstattet av Moldskred, har Rushfeldt funnet rollen sin som tilrettelegger.

– Ja, jeg er blitt mer et oppspillspunkt enn spydspiss, og det trives jeg bra med, sier han.

Og selv om Moldskred fortsetter å pøse inn mål, scoret sitt sjuende mål for sesongen i kampen mot Lyn og sammen med Rushfeldt utgjør et komplementært spisspar klubben ikke har hatt tidligere, blir lagkapteinen morsk når han hører noen påstå at ikke Ole Martin Årst savnes på Alfheim.

– Ole Martin savnes i Tromsø, det er helt klart. Han savnes i byen og i klubben, og kunne helt klart ha bidratt positivt fortsatt. Det er mer enn bare sportslige grunner til å savne Ole Martin, selv om Morten gjør en kjempejobb på banen i kamp, sier Rushfeldt.

Jagde spøkelser
Sigurd Rushfeldt er ikke opptatt av gamle statistikker, men det er treneren hans, Steinar Nilsen, som etter tur har kvittet Tromsø med «bortekompleks», «Åråsen-kompleks» – og nå også «Lyn-komplekset».

– Jeg er opptatt av å bryte barrierer, og for meg var Lyn en viktig barriere. Vi har ikke slått Lyn hjemme på ti år, så det var på tide å kvitte oss med dette komplekset.

På forhånd mante han spillerne sine til å gjøre ting enkelt, og ikke ta høy risiko.

– Det synes jeg vi klarte. Det er på ingen måte den beste kampen vi har levert i år, men gjennomføringen var god – og akkurat som den måtte være for å sikre poengene, mener han.

Reklame

Nå kommer rentehoppene - slik beholder du lav boligrente