*Nettavisen* Sport.

Revansje for Solbakken

Foto: Patrick Stollarz (AFP)

Lukas Podolski sørget for jubeldag for Köln.

17.09.11 17:37

Leverkusen tok imot Ståle Solbakkens FC Köln med ti poeng på de første fem kampene, og bare tre innslupne mål så langt i sesongen.

Köln på sin side har som kjent hatt store problemer med å hente poeng så langt i sesongen, og sto med bare én seier på de fem første kampene før møtet med Leverkusen.

Det så imidlertid ikke ut til å skremme gjestene. Og først og fremst én mann sto fram som den store frelseren for Ståle Solbakken på lørdag:

Den vrakede kapteinen Lukas Podolski.

Hett spisspar
Minuttet før pause stjal Podolski med seg ballen foran mål, og slo tilbake til en umarkert Milivoje Novakovic. Sloveneren hadde en enkel jobb med å sette ballen i tomt bur, og gjestene kunne gå til garderoben med ettmålsledelse.

Og scoringen så ut til å være litt av en vitamininnsprøytning for Solbakkens mannskap.

Bare et drøyt minutt av andre omgang var nemlig spilt da Podolski fosset fram i angrep. Et herlig veggspill med Novakovic spilte ut Leverkusen-forsvaret, og dermed var ledelsen doblet.

Så, bare sju minutter senere, var spissparet igjen på farten.

Rødt kort
Etter nok et godt angrep fikk Podolski ballen fra Novakovic, og fra 16 meter sendte landslagsspissen kula i nettet til 3-0-ledelse.

Etter 70 minutters spill reduserte Simon Rolfes for Leverkusen, uten at det hjalp stort.

På overtid pådro nemlig Lerverkusens Andre Schürrle seg rødt kort, før Mato Jajalo fastsatte sluttresultatet til 4-1 for Köln - nok en gang etter forarbeid av kampens andre store spiller, Milivoje Novakovic.

4-1-seieren betyr dermed at Köln tar et skritt vekk fra bunnsjiktet i den tyske serien og klatrer opp til 13.-plass.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag