Revansjelysten Thoresen scoret

Foto: AP/Scanpix

Patrick Thoresen markerte seg etter å ha blitt vraket i fire kamper på rad.

19.01.08 05:11

CAROLINA - EDMONTON 7-2 : Edmonton Oilers var tilbake i Raleigh for første gang siden laget tapte i sjuende og siste kamp av Stanley Cup-finalen i 2006. Det ble tap denne gangen også. Stygt.

Patrick Thoresen var ikke med den gang og har heller ikke vært med på Edmontons fire siste kamper, men natt til lørdag var han tilbake i kamp for Oilers for første gang siden 7. januar.

24-åringen utlignet til 1-1 da han scoret 3,09 minutter inn i andre periode av kampen mot Carolina Hurricanes natt til lørdag.

Det var Patrick Thoresens andre mål for sesongen.

- Det er klart det er deilig å score mål i den posisjonen jeg er i nå, men det smaker ikke like godt når man ikke vinner, sier Thoresen til Nettavisen.

- Gikk bra
Trener Craig MacTavish var neppe særlig blid etter kampen. Edmonton kollapset fullstendig i tredje periode og slapp inn fem mål på drøyt 15 minutter. Tre av målene ble satt inn av Eric Staal.

Thoresen spilte 12,45 minutter, satt to minutter i utvisningsboksen og føler selv at han gjorde en god figur.

- Jeg føler at det gikk veldig bra. Jeg startet kampen i rekke med kapteinen (Ethan Moreau, red. anm.) og Andrew Cogliano, og selv om treneren skiftet litt på rekkene underveis og satte meg og Cogliano sammen med Sam Gagner, følte jeg at vi fikk fart på sakene, forteller den tidligere Djurgården-spilleren.

Åpen luke
Dette var Edmontons tredje strake tap. Oilers har 47 poeng etter at laget fra den kanadiske oljebyen har spilt 49 av 82 grunnseriekamper. Det er seks poeng opp til sluttspillplass og fem lag i veien.

- Vi vinner tre-fire kamper på rad og så taper vi tre-fire kamper på rad. Da er det ikke lett å tette igjen luka. Men det er 33 kamper igjen, påpeker Thoresen, som ikke aner om han er på isen eller tribunen i søndagens møte med Atlanta Thrashers.

Selv om 2-7-tapet svei skikkelig for Edmonton Oilers, var det ett lag som trolig var enda flauere da det forlot arenaen natt til lørdag. Nærmere bestemt søndagens motstander Atlanta Thrashers, som tapte 1-10 for Buffalo Sabres.

Crosby skadet
Den store saken i NHL natt til lørdag var verken Edmontons stortap eller Thoresens scoring. Sidney Crosby - ligaens største stjerne - ble nemlig skadet da hans Pittsburgh Penguins møtte Tampa Bay Lightning.

20-åringen skled inn i vantet og vrikket ankelen. Ifølge Fox Sports vil Pittsburgh måtte klare seg uten sin kaptein i rundt fire uker. Tampa Bay vant for øvrig kampen 3-0.

Sidney Crosby fikk flest stemmer av alle spillerne i NHL under All Star-avstemningen og deler med sine 63 poeng ledelsen i NHLs poengliga med Vincent Lecavalier og Ilja Kovaltsjuk.

Nå blir fansen i Atlanta snytt for den aller største stjernen under All Star-kampen 27. januar.

For flere aktuelle sportssaker - klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.