Gå til sidens hovedinnhold

Revansjen!

- Helt vanvittig, sier Ole Einar Bjørndalen etter et nytt VM-gull.

PYEONGCHANG/OSLO (Nettavisen): - Helt vanvittig, sier Ole Einar Bjørndalen etter at Norge vant et skikkelig stafettdrama i VM søndag.

Og for en dag det ble for Bjørndalen selv.

Han er tidenes skiskytter. Han tok gull på de tre første distansene i skiskytter-VM, og hadde tatt ett til hvis ikke Anne Ingstadbjørg hadde skutt seg helt bort på mixed stafetten.

Men lørdag så plutselig Ole Einar Bjørndalen normal ut. Han ble knust på siste stående og i sporet på fellesstarten, og datt fra ledelse til 4. plass.

Søndag slo han tilbake.

Og det voldsomt.

Les også:Tora: - Rett og slett pyton

Ekstremt rykk
Bjørndalen kom inn på siste skyting som nummer tre, gikk ut som nummer to, et par sekunder bak lederen. Men Bjørndalen knuste Christoph Sumann i sporet og gikk Norge inn til et suverent VM-gull. Konkurrentene klarte ikke å svare på et fantastisk rykk i den ene bakken. Østerrike tok sølvet, 12 sekunder bak, mens Tyskland tok bronsen.

- Jeg var fornøyd da jeg hørte at jeg hadde åtte meter på toppen av den bakken, og jeg hadde enda et gir til neste bakke også, sier Bjørndalen glisende etterpå.

- Dette ble helt perfekt. Vi var enige om at vi skulle ofre oss for Norge i dag. og dette er helt vanvittig. Det er mye større å vinne som lag enn individuelt, legger han til.

Egentlig var det en helt utrolig norsk prestasjon.

Emil Hegle Svendsen pådro seg faktisk strafferunde på sin førsteetappe. Lars Berger gjorde det samme på sin andreetappe, og totalt måtte Norge tåle to strafferunder og ni ekstraskudd. Til sammenligning brukte sølvvinner Østerrike bare sju ekstraskudd, mens bronsevinner Tyskland kun brukte ti ekstraskudd.

Likevel var de sjanseløse. For selv om Hegle Svendsen og Berger måtte ut i strafferunde, så leverte de helt fantastiske etapper i sporet. Lars Berger var raskest av alle i sporet søndag.

- Hadde ikke trodd dette
- Dette redder VM for min del. Det var i ferd med å bli en total fiasko. Nå er jeg reddet. Det føles godt, sier Emil Hegle Svendsen.

- Nå skal vi vel feire litt. Det er ingen grunn til å legge seg nå. Vi skal feire på ekte trøndervis, legger Hegle Svendsen til.

- Jeg følte meg veldig trygg på skytingen. Jeg har jobbet veldig bra med skyting før mesterskapet. I dag hadde jeg ikke nerver i det hele tatt. Jeg trakk av fem skudd på liggende og fem på stående og var helt sikker på å treffe, sier Halvard Hanevold til Nettavisen.

- Vi skjøt på oss flere strafferunder, enn vi egentlig skulle gjort. Men vi gikk fantastisk bra i dag. Etter tre uker i Korea, lykkes løperne i å ta seg sammen. Det synes jeg er veldig bra gjort, sier landslagstrener Mikael Löfgren.

Gullet var Ole Einar Bjørndalens fjerde av seks mulige i VM. Det betyr samtidig at Bjørndalen har tatt 42 mesterskapsmedaljer i karrieren. Samtidig sørget gullet for at Lars Berger står med VM-gull på stafett både i langrenn og skiskyting.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten

Kommentarer til denne saken