RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Revansjerte ett år gammel flause

Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix
Sist oppdatert:
For ett år siden tapte det norske stafettlaget mot Sverige på Beitostølen. I år var det Norges tur på svenskenes hjemmebane.

Verdenscupåpningen for kvinner ble en eneste stor norsk suksess, med gull til Marit Bjørgen på ti kilometer fri lørdag og en overlegen stafettseier søndag.

For 364 dager siden var det ikke like mye jubel i den norske langrennsleiren. Damene, med det samme laget som i år, tapte nemlig åpningsstafetten mot Sverige - og det på hjemmebane. Charlotte Kalla var suveren på sisteetappen på Beitostølen og knuste Bjørgen.

Les saken: Bjørgen: - Gamle synder

- Dette viser at det ikke bare er å stille opp og vinne skirenn, sa Bjørgen til Nettavisen etter flausen mot naborivalen.

Suverent norsk innsats
Søndag beviste det norske laget, bestående av Vibeke Skofterud, Therese Johaug, Kristin Størmer Steira og Bjørgen, at de har lært.

På svenskenes hjemmebane, Gällivare, var det nemlig Norge som var suverene. Bjørgen ble sendt ut på sisteetappen med en betryggende luke og kunne gli alene over målstreken.

Dermed tok det norske stafettlaget for kvinner sin første seier i verdenscupen på to år. Også sist gang kom førsteplassen i Gällivare.

Sterk polsk åpning
Justyna Kowalczyk, som skuffet under gårsdagens ti kilometer fri og virket å være helt ute av form, åpnet overraskende hardt på den første etappen og fikk en liten luke til de andre løperne, som jagde bak med Skofterud i tet. Både det norske første- (Skofterud) og annetlaget (Marthe Kristoffersen) stakk etter hvert fra feltet for å jakte på den polske jenta, og gikk inn til bytte henholdsvis 18 og 21 sekunder bak.

Johaug (Norge I) og Astrid Uhrenholdt Jacobsen (Norge II) overtok de abstrakte stafettpinnene med svenske Anna Haag drøye ti sekunder bak. Johaug gikk smart og tok igjen den polske ledelsen. Det tredje byttet skjedde med det norske førstelaget i klar ledelse, 20 sekunder foran Sverige og annetlaget til Norge.

15. plass til Norge II
Størmer Steira gikk tredjeetappen for Norge og sendte Bjørgen ut i en klar ledelse. Skidronningen gjorde som forventet ingen feil, og gikk over målstreken med tiden 50:16,0.

Sverige og Kalla sikret andreplassen, 26,8 sekunder bak. Italia ble nummer tre.

Det norske andrelaget, med Ingvild Flugstad Østberg og Marit Robertsen på de to siste etappene, ble til slutt nummer 15.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere