RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Revisor-kritikk for Håkonsen

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Snøbrettshowet til Terje Håkonsen gikk i pluss for første gang, men revisoren kommer med krass kritikk.

Fra og med år 2000 til og med 2004 tapte The Arctic Challenge AS (TAC) 13,8 millioner. I fjor ble det 18.098 kroner i overskudd.

Men revisor Helge Simonsen kommer med en rekke kritiske bemerkninger i revisjonsberetningen:

«På grunn av mangelfull dokumentasjon, svakheter i selskapets forretningsrutiner og interne kontroll, har det ikke vært mulig å utføre de revisjonshandlinger vi anser nødvendige for å kunne uttale oss om gyldigheten av vesentlige kostnadstransaksjoner.»

7,7 mill. i negativ egenkapital
Simonsen påpeker også at selskapet mangler «tilfredsstillende forretningsrutiner og kontroll knyttet til kostnader», og at «selskapets fremtidige drift er avhengig av fortsatt resultatforbedring, ytterligere lånefinansiering eller tilførsel av ny egenkapital».

Av 2005-regnskapet fremgår det at TAC AS skylder Terje Håkonsen (som eier 98,77 prosent av aksjene) og Sportsworld Television Limited mer enn syv millioner kroner. Snøbrettshowet sliter med gjeld på vel åtte millioner kroner, og en negativ egenkapital på 7,7 millioner.

Økte omsetningen
«Den økonomiske utviklingen går riktig vei og resultatforbedringen har vært markant de siste årene,» skriver styret i årsberetningen den 9. oktober i år.

I fjor økte The Arctic Challenge AS omsetningen fra 3,68 millioner i 2004 til 4,23 millioner.

«Selskapet er i en spennende internasjonaliseringsfase og forventer også et overskudd i 2006. Forutsetningen om fortsatt drift er således til stede,» melder styret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere